Ανετράπη λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη – τέσσερις νεκροί 30 τραυματίες (upd)

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 4.30 τα ξημερώματα στο χωριό Καρδία στα Νέα Μουδανιά. Τουριστικό λεωφορείο με 51 ρώσους επιβαίνοντες που κατευθυνόταν από την Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη ανετράπη, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 4 άνθρωποι και να τραυματιστούν 30. Οι τραυματίες διακομίζονται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Οι ρώσοι τουρίστες κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο Μακεδονία για να μεταβούν στην πατρίδα τους, ενώ το δυστύχημα φαίνεται ότι συνέβη λόγω ολισθηρότητας του δρόμου, καθώς νωρίτερα είχε σημειωθεί έντον βροχόπτωση.

O οδηγός του λεωφορείου είναι σε κατάσταση σοκ, και μέχρι στιγμής δεν μπορεί να δώσει προς το παρόν εξηγήσεις για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος. Σημειώνεται πάντως, παρότι στο σημείο υπάρχουν επικίνδυνες στροφές, εντούτοις δεν υπάρχει φωτισμός.

«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο» δηλώνουν συγκλονισμένοι οι πυροσβέστες για τις εικόνες που αντίκρισαν. Αναφέρουν την αυτοθυσία ενός τραυματισμένου 36χρονου, ο οποίος αφού κατόρθωσε να απεγκλωβίσει γυναίκα και παιδί από το λεωφορείο, μετά εξέπνευσε.

Ο δρόμος παραμένει κλειστός και η τροχαία προχωρά σε εκτροπή των οχημάτων. 
Πηγή: skai.gr