Ν. Δένδιας: Διακοπή αστυνομικής προστασίας σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Κλιμακώνεται η πολιτική σύγκρουση μεταξύ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Χρυσής Αυγής, με τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Δένδια, να ανακοινώνει τη διακοπή διάθεσης αστυνομικών για την προστασία των βουλευτών του κόμματος.

Παράλληλα, σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με εντολή του αρχηγού της ελληνικής αστυνομίας Νίκου Παπαγιαννόπουλου, η διοικητής του τμήματος της Ραφήνας, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για κακή διαχείριση του περιστατικού των καταστροφών που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής σε πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών στην περιοχή.

Σκληρή κριτική στη Χρυσή Αυγή άσκησαν και δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με την Φωτεινή Πιπιλή να χαρακτηρίζει «δεδομένη» τη γενική κατακραυγή για τις ενέργειες του ακροδεξιού κόμματος και να ζητά την άρση ασυλίας των βουλευτών του σε περίπτωση που προκύψουν ευθύνες από τη δικαστική διερεύνηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σχολίασε πως οι ενέργειες της Χρυσής Αυγής είναι «παντελώς απαράδεκτες» και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το γεγονός ότι δεν έγιναν συλλήψεις.
Πηγή: skai.gr