Τσίπρας: Κομμάτι του λαού οι ένστολοι – δεν θα καταστείλουν τον εαυτό τους

Την πεποίθηση ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν και πως οι ένστολοι είναι κομμάτι του λαού που βρίσκεται ενώπιον μίας πρωτοφανούς επίθεσης, εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έπειτα από τη συνάντηση που είχε στη Βουλή με αντιπροσωπεία των ενστόλων.

Παράλληλα, αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι ο υπουργός λειτουργεί ως ένας απλός λογιστής που δεν κατανοεί την κοινωνική βαρύτητα των αποφάσεών και των πράξεών του.

Τέλος, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως «όλοι θα βρεθούμε στη ΔΕΘ» εκφράζοντας την ελπίδα του πως «θα επικρατήσει νηφαλιότητα και δε θα υπάρξει καταστολή των κινητοποιήσεων». Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτοί που παλαιότερα υπήρξαν όργανα καταστολής δεν είναι διατεθειμένοι πια να παίξουν το ρόλο της καταστολής απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.

Εν τω μεταξύ, οι ένστολοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα λάβει χώρα στο Καλλιμάρμαρο, σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου, στις 17.30.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί σημειώθηκε ένταση έξω από την έδρα των ΜΑΤ στο Γουδή, όταν διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να απομακρύνουν συνδικαλιστές αστυνομικούς που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο, εμποδίζοντας την έξοδο των οχημάτων που θα κατευθύνονταν προς τη Θεσσαλονίκη για τη Διεθνή Έκθεση.

Η κινητοποίηση έληξε όταν αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών έλαβε διαβεβαίωση από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Νίκο Παπαγιαννόπουλο, ότι θα μεσολαβήσει ώστε να παρέμβει ο πρωθυπουργός για να συνεχιστεί η καταβολή των νυχτερινών τους και τα οφειλόμενα 10 μηνών.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος