Σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε Κρήτη και Εύβοια

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στην Κρήτη και την Εύβοια, καθώς ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μάχονται για να περιορίσουν τις φλόγες.

Αναλυτικά, πύρινο μέτωπο ξέσπασε σε εργοστάσιο κατασκευής χαρτοκιβωτίων στο 3ο χιλιόμετρο του δρόμου μεταξύ Ιεράπετρας-Λυγιάς, στο Λασίθι Κρήτης.

Το εργοστάσιο καίγεται ολοσχερώς, λόγω των εύφλεκτων υλικών που φυλάσσονται μέσα. Στο σημείο επιχειρούν 30 άνδρες της πυροσβεστικής με 10 οχήματα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μουρτερή Κύμης στο νησί της Εύβοιας. Επί τόπου επιχειρούν 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, συνεπικουρούμενοι από δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου, Άγγελος Ποθητάκης, οι φλόγες έφθασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών του οικισμού Παναγιά, στην Οκτωνιά, στη Μουρτερή της Κύμης.

Συνάμα, φωτιά μαίνεται στην περιοχή Φαράκλα, στα βόρεια του νησιού, όπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, περιορίζεται το μέτωπο στο Μαρμάρι Ευβοίας, όπου κάηκε ένα οίκημα. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας πυροσβέστης, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκειας της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Πηγή: skai.gr