Ν. Δένδιας: Μακροχρόνιες οι επιχειρήσεις για τους παράνομους μετανάστες

627 άτομα συνελήφθησαν την τελευταία εβδομάδα σε όλη τη χώρα για κλοπές, ληστείες, διαρρήξεις και άλλα κακουργήματα, κατά τη διάρκεια εξορμήσεων που πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ σε ολόκληρη τη χώρα. Συνολικά ελέγχθησαν 37.767 άτομα και προσήχθησαν 4.770 στις αστυνομικές διευθύνσεις. Να σημειωθεί ότι στις εξορμήσεις αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του χρόνου, οπόταν θα γίνει και η τελική αποτίμηση, και θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα σε σπίτια και εγκαταστάσεις που προκύπτει πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα δημιουργηθούν άλλα τρία κέντρα υποδοχής και επανέλαβε ότι δε θα είναι ανοικτά, ούτε θα αποτελούν κίνδυνο για τις τοπικές κοινωνίες.

«Όποιος βρίσκεται παράνομα στη χώρα, θα πρέπει να συλλαμβάνεται, αλλά με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και επανέλαβε ότι η Αττική θα πρέπει να δώσει πρώτη το παράδειγμα στη δημιουργία κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών.
Πηγή: skai.gr