Κλείσιμο

Βελτιώνεται η εικόνα στη μεγάλη φωτιά στις Αφίδνες – στις φλόγες ένα σπίτι

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη από τις 4:00 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στις Αφίδνες, ανατολικά της Πάρνηθας και βόρεια του Κρυονερίου, κοντά στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Η φωτιά μαίνεται κοντά στη Βιομηχανική Περιοχή Κρυονερίου και δυτικά του στρατοπέδου της περιοχής, στο οποίο ωστόσο δεν φυλάσσονται πυρομαχικά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Νίκο Τσόγκα, υπάρχουν ακόμα μικρά μέτωπα στις θέσεις Κοκκινόβραχος, Κοσμοθέα, Κρυονέρι, Δροσοπηγή, Κιούρκα και Άγιος Στέφανος. Συμπλήρωσε η φωτιά παραμένει πολύ δύσκολη μολονότι η εικόνα έχει βελτιωθεί.

Επιπλέον, ο κ. Τσόγκας σημείωσε ότι η Πυροσβεστική εξετάζει τις καταγγελίες πολιτών που έγιναν στον ΣΚΑΪ και κάνουν λόγο για περίπου 20 εκρήξεις στην ευρύτερη περιοχή των Αφιδνών πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δήμαρχο Κηφισιάς, Νίκο Χιωτάκη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, ένα οίκημα κάηκε στη λεωφόρο Δροσοπηγής.

Νωρίτερα, οι φλόγες είχαν πλησιάσει τις αυλές σπιτιών στον οικισμό του Αγίου Στεφάνου, ενώ η Πυροσβεστική εξέταζε το ενδεχόμενο εκκένωσης σπιτιών στην Δροσοπηγή και το Κρυονέρι, όπως αποκάλυψε η αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Χρυσάνθη Κισκίρα. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Διονύσου, Νίκος Πέπας, ζήτησε μεγαλύτερη ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης.

Επί τόπου επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 37 ατόμων, 26 εθελοντικά οχήματα και 14 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ ρίξεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Πηγή: skai.gr