Νέα δολοφονία αλλοδαπού στην Αθήνα - Δένδιας: Η πολιτεία θα είναι αμείλικτη

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Δημοσίας Τάξης Νίκου Δένδια προκάλεσε η νέα δολοφονία αλλοδαπού τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας.

"Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν" διαμηνύε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης.

Η δήλωση Δένδια:


«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου στους οικείους του υπηκόου Ιράκ, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα από αγνώστους. Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η Πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν. Ζήτησα ήδη από την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την επιτάχυνση των ενεργειών για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να οδηγηθούν το συντομότερο δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Ο 19χρονος ιρακινός υπήκοος δέχθηκε εν ψυχρώ επίθεση με μαχαίρι τα ξημερώματα στην οδό Αναξαγόρα 17 στο κέντρο της Αθήνας και κατέληξε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός το μεσημέρι.

Ο νεαρός Ιρακινός δολοφονήθηκε από ομάδα πέντε ατόμων που επέβαιναν σε τέσσερις μοτοσικλέτες. Λίγο πριν, στην ίδια περιοχή οι δράστες, είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν σε άλλους δύο αλλοδαπούς (υπηκόους Ρουμανίας και Μαρόκου), οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Σημειώνεται ότι ανάλογοι φόνοι έχουν συμβεί στο περασμένο διάστημα και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων δραστών.
Πηγή: skai.gr