Γιγαντιαίες επιχειρήσεις σε Αθήνα – Έβρο για παράνομους μετανάστες

Για επιχείρηση «ανάκτησης της Αθήνας και αποκατάστασης της νομιμότητας» έκανε λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, αναφορικά με την εν εξελίξει μαζική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για την απομάκρυνση παράνομων μεταναστών σε Αθήνα και Έβρο.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι δεν πρόκειται για μία προσωρινή επιχείρηση και δεν γίνεται με επικοινωνιακά κριτήρια. «Δεν θα επιστρέψουμε στην χαώδη κατάσταση του κέντρου, θα εξαλείψουμε σκηνές που προσβάλλουν τον πολιτισμό της Αθήνας», υποστήριξε.

Ανακοίνωσε επίσης ότι επανέρχεται ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς.

Κατά τη διάρκεια ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας οι αρχές προχώρησαν σε 1.500 προσαγωγές και 500 συλλήψεις αλλοδαπών, με σκοπό η επαναπροώθησή τους να ξεκινήσει άμεσα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», ξεκίνησε στις 2 και 3 Αυγούστου, τόσο στον Έβρο, όσο και στην Αθήνα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Μανούρας, έκανε λόγο για μία γιγαντιαία επιχείρηση, που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και η οποία θα συνεχιστεί σε βάθος χρόνου, σημειώνοντας ότι δεν είναι επιχείρηση ρουτίνας αλλά ένα μόνιμο μέτρο.
Πηγή: skai.gr