ΕΛΛΑΔΑ
«Πίθος των Δαναΐδων» ο δημόσιος τομέας
Τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και περιορισμού των κρατικών δαπανών|Για τις τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, και περιορισμού των κρατικών δαπανών, έκαναν λόγο στον ΣΚΑΪ οι βουλευτές Ν. Κακλαμάνης και Δ. Τσουκαλάς. Τι δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος για τα μαϊμού επιδόματα τυφλότητας.
Στη συζήτηση παρενέβη και ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος που αναφέρθηκε στις απάτες με το επίδομα τυφλότητας που εκτιμάται ότι έχει κοστίσει στο Ίδρυμα δεκάδες εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης, κατά τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, το 2005 εκπόνησε σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας του υπουργείου που καταπατείτο κυρίως από το δημόσιο, νομαρχίες και δήμους, αλλά και ιδιώτες. «Η περιουσία κατεγράφη, ενεγράφη στο υποθηκοφυλακείο, άρα είναι κατοχυρωμένη και υπάρχει και ν/σ για τη δημιουργία ΑΕ Real Estate με μια μετοχή που θα ανήκε στο υπουργείο για τη διαχείριση της περιουσίας του» επισήμανε.
Όπως ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, σύμφωνα με εκτίμηση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών με τις εμπορικές αξίες του 2005 η περιουσία του υπουργείου εκτιμάτο στα 3,5 δισ. ευρώ, και με την αξιοποίηση της περιουσίας του υπουργείου θα χρειαζόταν να πληρώνει μόνο τη μισθοδοσία των πάσης φύσης εργαζομένων στο χώρο της Υγείας.
«Κάναμε προκήρυξη για μια μόνο υγειονομική περιφέρεια της Αθήνας. Μόνο από μια ΥΠΕ ετησίως θα υπήρχε οικονομικό όφελος 10 εκατ. ευρώ» πρόσθεσε, αναφέροντας ότι με ανάλογη πρακτική σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας θα άγγιζε τα 100 εκατ. ευρώ.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς τόνισε ότι υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες εξοικονόμησης στις δημόσιες υπηρεσίες. «Τρία χρόνια τώρα το ίδιο σκηνικό τα ίδια λόγια, και κάθε φορά καταλήγουμε σε οριζόντιες περικοπές» δήλωσε. Τάχθηκε πάντως κατηγορηματικά κατά των αποκρατικοποιήσεων.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι πρέπει να τρέξουν οι συγχωνεύσεις, το κλείσιμο των οργανισμών για να εξοικονομηθούν άμεσα πόροι. «Το δημόσιο έχει 83.000 ακίνητα με το 1/3 καταπατημένα» παρατήρησε. Δεν είναι ταμπού οι αποκρατικοποιήσεις αλλά πρέπει να συζητηθούν οι όροι εξήγησε, ενώ ανέφερε ότι η Αγροτική Τράπεζα θα είναι βασικός δημόσιος πυλώνας.
Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης είπε ότι πρέπει να συνεχίσουμε σε άλλη λογική. «Οι οριζοντιες περικοπές θα ανατροφοδοτήσουν την ύφεση» σημείωσε.
Το 60% όσων έπαιρναν το επίδομα τυφλότητας στη Χίο δεν είχαν κανένα πρόβλημα με την όρασή τους ανέφερε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος. «Έβλεπαν όπως εμείς» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στα 100 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι εκτιμώμενες απώλειες για το ΙΚΑ τόνισε. Ο κ. Σπυρόπουλος ανακοίνωσε ότι οι έρευνες για τα μαϊμού επιδόματα θα συνεχιστούν σε 10 νομούς.
Σχετικά Άρθρα
- Έρχονται καταργήσεις και συγχωνεύσεις στο Δημόσιο, σε αναζήτηση 11,6 δισ. το ΥΠΟΙΚ
- Μ. Χαρακόπουλος: Η Αγροτική θα παραμείνει στον δημόσιο πυλώνα
- M. Ξαφά: Πηγή των χρεών και ελλειμμάτων ο δημόσιος τομέας
- Ο Τάκης Αθανασόπουλος νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ
Άρθρα που παραπέμπουν εδώ
- Στο «μικροσκόπιο» της τρόικας η φαρμακευτική δαπάνη
- Άμεσες απαντήσεις για το μέλλον της ΑΤΕ ζητά η ΔΗΜΑΡ
- Με μία ώρα καθυστέρηση τα θέματα της Φυσικής σε 15 σχολεία στο Β. Αιγαίο
- Λόγω τεχνικού λάθους.
- 22.05.2013, 12:04
- Ολοκληρώνεται σήμερα η διάνοιξη της σήραγγας Καλλιδρόμου στη Φθιώτιδα
- Η ολοκλήρωση του έργου ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Αθήνα-Θεσσαλονίκη
- 22.05.2013, 11:41
- Το τμήμα Εκβιαστών στις έρευνες για τη φωτιά σε καφετέρια στη Γλυφάδα
- Όπως δήλωσαν στους αστυνομικούς οι εργαζόμενοι στην καφετέρια, τέσσερις άνδρες εισέβαλαν στο κατάστημα, τους α…
- 22.05.2013, 11:33
- Το νέο μεταναστευτικό ρεύμα προς τη Βρετανία
- Η Μεγάλη Βρετανία και ιδίως το Λονδίνο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Έλληνες του νέο…
- 22.05.2013, 11:25
- Αποπνιχτική ατμόσφαιρα σε Βούλα, Γλυφάδα, Βάρη λόγω φωτιάς στην Υδρούσα
- Συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας καίνε πάνω στο νησάκι ξερά χόρτα και παραπήγματα.
- 22.05.2013, 11:10
- Χατζηδάκης: Ο ανταγωνισμός θα οδηγήσει σε μείωση τιμών στο φυσικό αέριο
- Αυτό δήλωσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης προσθέτοντας πως έχει μπει στην τελική φάση ο διαγωνι…
- 22.05.2013, 10:16
- Δικάζονται οι 3 διαδηλώτριες που συνελήφθησαν πρόσφατα στις Σκουριές
- Οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 25, 39 και 40 ετών, κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε διαμαρτυρία, κατά τις επένδυση…
- 22.05.2013, 10:10
- Αγρίνιο: Μαθητής σκότωσε τη μητέρα του τα ξημερώματα
- Σύμφωνα με την αστυνομία, ο μαθητής διαπληκτίστηκε με τη μητέρα του επειδή εκείνη του ζήτησε στις 2.30 τα ξημε…
- 22.05.2013, 09:59
- Σκευωρία καταγγέλλει αλλοδαπός, μάρτυρας σε δίκη κατά αστυνομικού
- Όπως αναφέρει σε υπόμνημά του στην ανακρίτρια, έχει δεχθεί προτροπές και απειλές για να ανασκευάσει την κατάθε…
- 22.05.2013, 09:06
- Πάτρα: Εκρηκτικός μηχανισμός τα ξημερώματα σε ΑΤΜ τράπεζας
- Το συγκεκριμένο κατάστημα είχε γίνει ξανά στόχος στις 10 Απρίλιου.
- 22.05.2013, 08:44
Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή ΠαραπόνωνΠαρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
Κυριότερες Ειδήσεις
Άρθρα για: ΕΛΛΑΔΑ
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ ΠΡΟΣ Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΑΡΜΑΝΛΗ. ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.
Μποτιλιάρισμα
ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΙΡΙΑΔΩΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΟΙΛΗΣ (καμία μεταβολή)


Δείτε ζωντανά
Ακούστε ζωντανά













Follow @skaigr