Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Κερατέα - Εκκενώθηκαν οικισμοί και ένα γηροκομείο

Σε εξαιρετικά μεγάλο μέτωπο με πολλαπλές εστίες μαίνεται η πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, που εκδηλώθηκε αρχικά στη Δροσιά Κερατάς και επεκτάθηκε – λόγω των θυελλωδών ανέμων – προς Παλαιά Φώκαια και Ανάβυσσο, ενώ απειλεί τον οικισμό Καταφύγι.

Η Πυροσβεστική προχώρησε σε εκκένωση οικισμών για προληπτικούς λόγους, καθώς και στην εκκένωση Γηροκομείου στην Παλαιά Φώκαια. Η φωτιά πέρασε μέσα από αυλές σπιτιών χωρίς ωστόσο να αναφερθούν έως στιγμής ζημιές.

Επί τόπου επιχειρούν 4 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο, 150 πυροσβέστες με 60 οχήματα και δεκάδες εθελοντές.

«Δραματική» χαρακτήρισε την κατάσταση ο δήμαρχος Σαρωνίδας Πέτρος Φιλίππου και απηύθυνε έκκλησηγια αποστολή περισσότερων εναέριων μέσων, καθώς και να μην επιλέγουν οι οδηγοί τη διαδρομή Αναβύσσου -Λαυρίου δεδομένου ότι είναι κλειστή.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Κωνσταντίνος Λεβαντής, η φωτιά ξεκίνησε κατά τη διάρκεια εργασιών οξυγονοκόλλησης και επεκτάθηκε γρήγορα.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η φωτιά σε δασική έκταση στη Νεάπολη Λακωνίας, στην περιοχή Μεγάλη Σπηλιά. Στην πυρόσβεση συμμετέχουν επίγεια και εναέρια μέσα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι και αύριο θα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Πελοπόννησο, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικάρια. Επιπλέον συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά.
Πηγή: skai.gr