Την Παρασκευή ο ΣΚΑΪ πάει Κεραμεικό και Μεταξουργείο

Κεραμεικός- Μεταξουργείο. Μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, με αρκετές μεταλλάξεις : από προάστιο και γειτονιά κεραμοποιείων, σε αστική γειτονιά και τμήμα του πρώτου πολεοδομικού σχεδιασμού της Αθήνας, σε βιομηχανική περιοχή, σε εργατική συνοικία, σε εγκατάλειψη – σήμερα μοιάζει να ξαναβρίσκει το δρόμο της επάνω στα ιστορικά της ίχνη.

Εργαστήρια, χώροι εκπαίδευσης και πολιτισμού, αρχαιολογικά ευρήματα, δημιουργικότητα, ανθρωπισμός, κοινότητες, διαφορετικότητα, γαστρονομία, μοναδικές αυλές και διαδρομές, τέχνη και αρχιτεκτονική, θέατρα, είναι τα συνθετικά στοιχεία και χαρακτηριστικά τα οποία οι, συχνά ανυποψίαστοι, Αθηναίοι και μη, θα αναγνωρίσουν όταν θα βρεθούν, με κάποια αφορμή, στην περιοχή του Κεραμεικού και του Μεταξουργείου.
Τα προβλήματα των καιρών μας, και του κέντρου της Αθήνας είναι γνωστά. Είναι μία πρόκληση, αυτόν τον καιρό, να οικειοποιηθούμε και μια άλλη πτυχή αυτής της γειτονιάς. Να συζητήσουμε για την δυναμική της.

Ο ΣΚΑΪ είναι εκεί συμμετέχοντας στη γιορτή που στήνει η γειτονιά. Την Παρασκευή 25 Μαΐου από τις 5.00 το απόγευμα ως τις 12.00 τα μεσάνυχτα ο ΣΚΑΪ, πάει Κεραμεικό και Μεταξουργείο και καλεί τους ακροατές για μια βόλτα στην περιοχή, μοιράζοντας δώρα.

Με κληρώσεις που θα γίνονται από το πρωί της Παρασκευής, οι ακροατές του ΣΚΑΪ, θα μπορούν να φάνε δωρεάν ή με έκπτωση στα gourmet εστιατόρια και τα λαϊκά μαγαζιά της περιοχής. Μπορούν να πιουν τον καφέ τους με ένα ευρώ, ή να απολαύσουν το ποτό τους σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή. Να κερδίσουν προσκλήσεις για συναυλίες παραστάσεις για εκπαιδευτικά σεμινάρια που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους ή και αντικείμενα τέχνης.

Με ειδικές εκπομπές από επιλεγμένα σημεία του Κεραμεικού και του Μεταξουργείου, ο ΣΚΑΪ εκπέμπει ζωντανό πρόγραμμα με τους Χριστίνα Βίδου- Δημήτρη Γιαγτζόγλου, Άρη Πορτοσάλτε, Βασίλη Κουφόπουλο, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, Παναγιώτη Μενεγο και Σταύρο Διοσκουρίδη.

Η ιστορία του Δημοσίου Σήματος, τα προβλήματα του Κεραμεικού και του Μεταξουργείου, αλλά και οι προοπτικές και η φρεσκάδα του Κέντρου το απόγευμα της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Δείτε ΕΔΩ ορισμένους από τους συμμετέχοντες στη Γιορτή του Κεραμεικού-Μεταξουργείου.

Τα δώρα της Παρασκευής 25 Μαΐου (ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ – ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ)

Βιβλία, θέατρο, σεμινάρια για παιδιά και γεύματα σε εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας

Θέατρα


1. ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ 28:ΛΥΚΟΦΩΣ ΑΜΚΕ:3 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση (ξεκινάει 7 Ιουνίου)
2. ΚΟΛΩΝΟΥ 15: Συνεργείο: 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Το Χώμα».

Γκαλερί

3. ΙΑΣΟΝΟΣ 45: TheBreeder: openhouse μέχρι μεσάνυχτα (έκθεση MindyShapero), ένας κατάλογος του Φαϊτάκηκαι πέντε του b.

4. ΛΕΩΝΙΔΟΥ 9. Ρεβέκκα Καμχή: Μειωμένες τιμές στα είδη του μαγαζιού που λειτουργεί στο ισόγειο της γκαλερί ''Bis 9'', παρουσίαση από τον καλλιτέχνη 'Αγγελο Πλέσσα της νέας του δουλειάς κατά τη διάρκεια του στησίματος και προετοιμασίας της νέας του έκθεσης με τίτλο ''ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ'' στη γκαλερί. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δουν το παρασκήνιο του πως στήνεται μια έκθεση και να ακούσουν τον 'Αγγελο Πλέσσα να μιλάει για την νέα του δουλειά. Επίσης, προσφορά 2 βιβλίων του καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Κακανιά ''Η κυρία Τεπενδρή…λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα'

5. ΛΕΩΝΙΔΟΥ 11: Κατερίνα Κανά/Λεωνίδου 11: έκθεση φωτογραφίας «I have a facebut a face is notwhat I am”,openhouse μέχρι 24.00και προσφορά 10 βιβλίων ReMap2για τους 10 πρώτους επισκέπτες της βραδιάς

Πολυχώρος Πολιτισμού

6. ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ&ΠΕΙΡΑΙΩΣ:BIOS: 2 εισιτήριαγιατηνσυναυλία&djsetKuedo (PlanetMu/UK) &LaurelHalo (Hyperdub/US)και2 διπλέςπροσκλήσεις, μία για Πέμπτη 31/5 και μία για την Παρασκευή 1/6 για την θεατρική παράσταση «Ο Θεός Κυρίλοφ»

7. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 30:CABARETVOLTAIRE/ 2 διπλές προσκλήσεις για τα events των 2 επόμενων εβδομάδων http://www.cabaretvoltaire.gr/


Εκπαίδευση


8. ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ 53: NewSchool: προσφορά μιας συμμετοχής σε σεμινάριο εισαγωγής στη φωτογραφία (2 & 3 Ιουνίου)

9. ΜΥΚΑΛΗΣ 11: SerestaDanceStudio/ Χριστίνα Μπέσκου: Ανοιχτό μάθημα γνωριμίας με την Τεχνική του FloorBarre της MariaFayγια 5 τυχερούς την Τρίτη 5/6 και για άλλους 5 την Πέμπτη 7/6

10. ΜΥΚΗΝΩΝ 11: LazyDayz, σχολή Τσίρκο: Δρώμενο στο Δημόσιο Σήμαστις 5 μμ και 1 αντικείμενο για καλλιτέχνες δρόμου

11. ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ 18: Εργαστήρι Δημιουργική Ώσμωσης ΕΔΩ, /Πέντε (5) Σεμινάρια Δημιουργικών Εργαστηρίων, για πέντε ενήλικες, αξίας 200ευρώ το καθένα. (Παράδειγμα Σεμιναρίων που έχουν πραγματοποιηθεί: Κεραμική, Ψηφιδωτό, Χαρακτική, Βιβλιοδεσία, Μαγειρική, Φωτογραφία)


Εστίαση

12. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 13:FunkyGourmet: ένα τραπέζι με pre-fixmenu για 2 άτομα εκτός Παρασκευής – Σαββάτου και κέρασμα μεζέδων στο Δημόσιο Σήμα

13. ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ 51: Tamarind: 2 τραπέζια των 4 ατόμων εκτός Παρασκευής – Σαββάτου.

14. ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 57: Aleria: ένα τραπέζι 2 ατόμων την Παρασκευή 25/05 και ένα τραπέζι 2 ατόμων την Τρίτη 29/05.

15. ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 80-82Safka: ένα γεύμα 2 ατόμων (setmenu, Τρίτη ή Τετάρτη) και ειδική προσφορά σε κοκτέιλ την Παρασκευή 25/5, στην τιμή των €6.
16. ΠΛΑΤΑΙΩΝ 15: Αθήρι: 50% έκπτωση σε 4 τραπέζια (Τετάρτη 30 + Πέμπτη 31 Μαΐου)

17. ΛΕΩΝΙΔΟΥ 80: PollyMagoo: 1 τραπέζι για 4 άτομα

18. ΠΛΑΤΑΙΩΝ 10: Ρακόρ: στα 4 άτομα δώρο ένα μπουκάλι κρασί

19. ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ 61Α: Nixon ένα μενού από την GastronomicCollectiva για 4 άτομα

20. ΑΓΗΣΙΛΑΟΥ 61Β: Belafonte: ένα μπουκάλι κρασί για 2-4 άτομα Παρασκευή 25/5/2012 ή Σάββατο 26/5/2012.

21. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 80: Βαρούλκο/ Λευτέρης Λαζάρου: 2 βιβλία μαγειρικής του chef

22. ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ & ΣΦΑΚΤΗΡΙΑΣ: Τα Κουταλάκια: από 1 τραπέζι (μενού) για 3 ζευγάρια
23. ΜΕΓ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ & ΜΥΚΗΝΩΝ: Μυκηνών Γωνία: 1 τραπέζι για 2 άτομα
24. ΛΕΩΝΙΔΟΥ & ΠΛΑΤΑΙΩΝ, ELVIS, σουβλάκι, 3 γεύματα των €25
25. ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ: ΟΙ ΦΙΛΟΙ, παραδοσιακό καφενείο:1 τραπέζι για 4 των €40
26. ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΟΥ, Το δυάρι, 4 μπύρες από μικρούς έλληνες παραγωγούς
27. ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ & ΠΛΑΤΑΙΩΝ, Τα Κανάρια, από τις 5-12 μμ ο καφές 1€
28. ΓΙΑΤΡΑΚΟΥ 12 ΠΛ ΑΥΔΗ, ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ, happyhour 5-9 μμ, 50% έκπτωση στις τιμές
Design -αντικείμενα
29. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 76: Stage Design Office: 2 λευκώματα The Marathon Rout
30. ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ: RomilosDesign, 2 φωτιστικά
31. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 32: Bombyx/ Άρης Γούναρης: προσφορά design φωτιστικού PendantLampE27 από την εταιρεία Muuto, DesignbyMattiasStahbom(αξίας 60 ευρώ)
32. ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 72, ATOPOS Contemporary Visual Culture:
-1 αντίτυπο, έκδοση της ΑΤΟΠΟΣ, XΡΑΑΑΤΣ!!!Μόδα από Χαρτί
-1 αντίτυπο, επιμέλεια της ΑΤΟΠΟΣ, NOT A TOY
-1 αντίτυπο, έκδοση της ΑΤΟΠΟΣ, ARRRGH
-1 αντίτυπο, έκδοση της ΑΤΟΠΟΣ, FULL OF LOVE
-1 έργο-μεταξοτυπία του καλλιτέχνη SHOBOSHOBO

33. ΜΕΓ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ & ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ: Μικρό Μουσείο στο Μεταξουργείο,secondhand: 1 βαλίτσα γεμάτη με 1 αντικείμενο από κάθε είδος που πουλάνε
Για γονείς & παιδιά (από Σεπτέμβρη…)
34. ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ 20: Ελένη Κουρνέτα, νηπιαγωγός, Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά στο θέατρο RabitHole: μήνες δωρεάν συνδρομή για 1 παιδί στο νέο εργαστήριο του Σεπτεμβρίου
35. ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗ 33: Εργαστήρι Μαιρηβή: 2 διπλές προσκλήσεις για το έργο «ο Ποντικός και η θυγατέρα του» το Σεπτέμβρη

Πηγή: skai.gr