Εισαγγελικό πόρισμα - φωτιά για Α. Τσοχατζόπουλο

Αποκαλυπτικό είναι το πόρισμα των εισαγγελικών αρχών για μίζες που διοχετεύονταν από εξοπλιστικά προγράμματα σε τρεις Off shore εταιρίες ιδιοκτησίας του Άκη Τσοχατζοπουλου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο 206 σελίδων πόρισμα, που συνέταξαν οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου, «ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συνεργάτες του συνέστησαν εγκληματική οργάνωση και για την πραγμάτωση του σκοπού τους ίδρυσαν τρεις Off shore εταιρείες, τις BLUBELL, ΝΟΒΙLIS και TORCASO, μέσω των οποίων προέβησαν σε σειρά παράνομων πράξεων. Εταιρείες των οποίων πραγματικός ιδιοκτήτης ήταν πάντα ο Άκης Τσοχατζόπουλος».

Ενδεικτικά στο πόρισμα αναφέρεται η περίπτωση των TOR M1 και η ροή 16.202.000 ελβετικά φράγκα σε Off shore εταιρία η οποία εκπροσωπειτο από τον ξάδελφο του πρώην υπουργού Νίκο Ζήγρα.

Από τις εξοπλιστικές συμβάσεις Αρχιμήδης και Ποσειδών καταδεικνύεται ροή σε Off shore εταιρία περίπου 3 εκατ. (2.960.225) ελβετικών φράγκων και από την υπόθεση των υποβρύχιων άλλων τριών εκατομμυρίων (2.960.000) ελβετικών φράγκων.

Στο εισαγγελικό πόρισμα περιγράφονται οι διαδικασίες ξεπλύματος των παράνομων πληρωμών με τις αγορές δεκάδων ακινήτων. Ανάμεσα σε αυτά διαμέρισμα στην οδό Δεινοκράτους 60 στο Κολωνάκι, 402 τμ, που ανήκει στην ιδιοκτησία της κόρης του πρώην υπουργού.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέσα σε 11 ημέρες το 1999 αγοράσθηκαν από την Offshore Torcaso τρία
ακίνητα, μεγάλης αξίας, επί της Κηφισίας.

Το μεταξύ, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης προφυλακίσθηκε ο Αστέριος Οικονομίδης, μετά την απολογία του στον ανακριτή, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Πρόκειται για την πρώτη προφυλάκιση στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου

Οι άλλοι τρεις συνεργάτες του πρώην υπουργού πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη. Πρόκειται για τη λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, το στενό συγγενή του, Νικόλαο Ζήγρα και τον επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, θα παραμείνει κρατούμενος έως τη Δευτέρα οπότε και θα απολογηθεί.
Πηγή: skai.gr