Α. Βεντούρης: Μικρή φασιστική κάστα η ΠΝΟ

Η διαφαινόμενη πρόθεση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να εμμείνει στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Μεγάλης Τρίτης και Μεγάλης Τετάρτης κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ έχει προκαλέσει την οργή των θιγόμενων κλάδων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Απόστολος Βεντούρης χαρακτήρισε ως «μικρή φασιστική κάστα που αμείβεται πλουσιοπάροχα» την ΠΝΟ, επαναλαμβάνοντας ότι ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς μισθοδοτείται με 15.000 ευρώ το μήνα.

Ο κ. Βεντούρης δήλωσε ότι οι ναυτικοί δεν έχουν υποστεί καμία απολύτως μείωση στια αποδοχές τους, και μάλιστα λόγω εκβιασμών έχουν και 2% αύξηση, κάνοντας λόγο για μισθό 2.300 ευρώ καθαρά για τον ανειδίκευτο, ο μέσος μισθός είναι 4.500 ευρώ και ο ανώτατος 9.000 ευρώ γι’ αυτό οι πλειονότητα των ναυτικών δεν απεργούν. Είναι τεράστια η ζημιά που κάνουν στα νησιά και στους νησιώτες. Δεν επιτρέπεται να μην υπάρχει συγκοινωνία στα νησιά πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου ΠΕΜΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος δήλωσε ότι οι συναντήσεις με τους υπουργούς έγιναν για επικοινωνιακούς λόγος, κάνοντας λόγο για αδιάλλακτη ανυποχώρητη και αρνητική στάση της κυβέρνησης.

«Θα ασχοληθούμε με την οργάνωση και την καλύτερη διεξαγωγή της απεργίας» τόνισε, επιμένοντας στην κινητοποίηση. Μείζον θέμα για τους ναυτεργάτες σύμφωνα με την ΠΝΟ, είναι η διατήρηση της αυτοτέλειας του Οίκου Ναύτου λόγω της ιδιαιτερότητας του κλάδου. «Το 70% της ακτοπλοΐας πληρώνει με μισθούς του 2009 χωρίς τα αναδρομικά και οι εταιρείες δεν έχουν καταβάλει δεδουλευμένα 5 και 6 μηνών» δήλωσε για τις αποδοχές των ναυτικών.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Ανδρεάδης Ανδρέας σημείωσε ότι η ζημιά για τους φορείς τους τουρισμού έχει ήδη γίνει ακόμη με Πολιτική Επιστράτευση, χαρακτηρίζοντας προκλητικότατη απεργία. «Μπορούσαν να είχαν κάνει απεργία την περασμένη εβδομάδα. Είμαστε εξοργισμένοι, δεν έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Πυροβολούμε τα πόδια μας. Πάνω από 30% είναι πεσμένη η κίνηση στα νησιά» τόνισε.

Μιλώντας εκ μέρους των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ για την απεργία που έχουν αποφασίσει τη Μεγάλη Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΟΣΜΕ (Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος) Βασίλης Δημητρόπουλος δήλωσε ότι η αδιαλλαξία των εργοδοτικών, το μπαράζ των απολύσεων και η αναίτια καταγγελία της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας άφησε στο μεταξύ ανοιχτό ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας μάλιστα ότι τάσσεται υπέρ του μέτρου.
Πηγή: skai.gr