«Όλοι μαζί μπορούμε»

Από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, οι Μητροπόλεις της Ελλάδος και ο ΣΚΑΪ, με την υποστήριξη των Super Market: ΑΒ Βασιλόπουλος, Bazaar, Βερόπουλος, Βιδάλης, Carrefour-Μαρινόπουλος, Γαλαξίας, Γέγος, Δούκας, Extra, Ηπειρώτισσα, Θανόπουλος, Κανάκης, Κρητικός, Lidl, Μασούτης, Μπαλάσκας, Market-In, MyMarket, Προμηθευτική, Σκλαβενίτης, οργανώνουν εκστρατεία συλλογής τροφίμων, ώστε να ενισχυθούν τα συσσίτια της εκκλησίας.

Σε αυτή την εκστρατεία συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα και οι συνεργαζόμενοι, με τον ΣΚΑΪ, ραδιοφωνικοί σταθμοί ανά την Ελλάδα.

Η οικονομική κρίση βαθαίνει κάθε μέρα. Συνάνθρωποί μας, κάθε ηλικίας, χρειάζονται σίτιση. Πρέπει να απλώσουμε το δίκτυο αλληλεγγύης. Το περίσσευμά μας, για το διπλανό μας.

Eνδεικτικά μπορείτε να δείτε τα συγκεντρωτικά στοιχεία συγκομιδής και διάθεσης προϊόντων από 19/12/2011 έως 05/03/2012 ΕΔΩ.

Σημειώνεται ότι στις 24 Μαρτίου 2012 ολοκληρώθηκε η εκστρατεία συλλογής ειδών ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων του ΣΚΑΪ που ξεκίνησε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012 με την υποστήριξη των Μητροπόλεων της Ελλάδος, και των συνεργαζόμενων ραδιοφωνικών σταθμών.

Πώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε;

Κάθε φορά που κάνουμε τις αγορές μας από τα συγκεκριμένα super market, αφήνουμε την προσφορά μας σε τρόφιμα στις ειδικά διαμορφωμένες γωνιές του «Όλοι Μαζί, Μπορούμε». Σε κάθε αγορά μας από το super market θυμόμαστε το συνάνθρωπό μας που δοκιμάζεται.

Είναι καλό να επιλέγουμε τρόφιμα που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και δε χρειάζονται ψυγείο. Κάθε μέρα οι άνθρωποι της Εκκλησίας, θα περνούν από τα συνεργαζόμενα super market και θα παραλαμβάνουν τα τρόφιμα, τα οποία εσείς αφήσατε στις γωνιές του «Όλοι Μαζί, Μπορούμε». Με αυτή μας την πράξη, όχι μόνο συντηρούμε τα συσσίτια της Εκκλησίας, αλλά βοηθάμε ώστε να σιτίζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τις παρακάτω λίστες για να δείτε ποιο super market σας εξυπηρετεί. Επίσης, μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο twitter για να ενημερώνεστε συνεχώς για την εξέλιξη της δράσης στη διεύθυνση: twitter.com/oloimaziboroume.


H λίστα των super market

Κάντε κλικ στο super market της επιλογής σας για να βρείτε αυτό που είναι πλησιέστερο σε σας.

 

Και οι Ένοπλες Δυνάμεις στο «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Την απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων να συμμετάσχουν στη δράση του ΣΚΑΪ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», μαζί με την Εκκλησία της Ελλάδος, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξουν χώροι για την εναπόθεση τροφίμων και ρούχων για τους άπορους και στα 27 στρατιωτικά πρατήρια ανά την Ελλάδα.

Αναλυτικά τα πρατήρια
 ΕΔΩ.

Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι «δε θα πρέπει να αφήσουμε περιθώρια σε δαιμονιώδεις εισβολές που μας χωρίζουν και να ξεπεράσουμε τις μικρότητες». Ευχήθηκε να μην είχαμε βρεθεί σε αυτή τη δοκιμασία ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα μηνύματα υποστήριξης που λαμβάνει η εκκλησία και από τον απόδημο ελληνισμό, χαρακτηρίζοντας τα «ιδιαίτερα συγκινητικά».

Ο πρόεδρος του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, αναφέρθηκε στο διαρκές φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας το οποίο εκτελείται με πίστη και αποτελεσματικότητα. Όπως είπε, «δουλειά του ΣΚΑΪ είναι να βοηθήσει να συντονιστούν η εκκλησία αλλά και οι πολίτες που επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή.


Δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στον ΣΚΑΪ για την εκστρατεία:


Πηγή: skai.gr