Κλείσιμο

Ευρωπαϊκή υποστήριξη στο μεταναστευτικό αναζητά ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ θα συναντηθεί τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να ενημερώσει την Επίτροπο για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Επιπλέον θα ζητήσει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση και τη διεύρυνση των μέτρων που ελήφθησαν πρόσφατα, προς την κατεύθυνση αυτή.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Κυριακή οι κκ Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισαν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης «υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί», επισημαίνοντας ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους περίπου ένα εκατομμύριο μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα, άλλοι με άδεια, οι περισσότεροι χωρίς, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε επίπεδο υγείας και ασφάλειας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι το πρώτο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών πρόκειται να λειτουργήσει μέσα στον Απρίλιο, ενώ όσοι μετανάστες εργάζονται πλέον στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό υγείας.

Ταυτόχρονα, μικτά κλιμάκια του ΚΕΛΠΝΟ θα διενεργούν ελέγχους στους μετανάστες και όταν διαπιστώνεται ότι κάποιος έχει μεταδιδόμενη ασθένεια, θα μεταφέρεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε νοσοκομεία.

Η λίστα των νοσοκομείων θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Τέλος, θα γίνονται έλεγχοι στα σπίτια που διαμένει μεγάλος αριθμός αλλοδαπών και αν διαπιστωθεί ότι αποτελούν «υγειονομικές βόμβες» θα σφραγίζονται, είτε πρόκειται για διαμερίσματα, είτε για ολόκληρα κτήρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν οι δύο υπουργοί, έχουν αυξηθεί 1000% τα κρούσματα AIDS ενώ στην Αθήνα έχουν καταγραφεί 620 οίκοι ανοχής χωρίς άδεια και μόλις επτά με άδεια.
Πηγή: skai.gr