Μεταναστευτικό: Ώρα Μηδέν για τη λύση ενός διαχρονικού προβλήματος

Κύκλο συζήτησης και ενημέρωσης για το μεταναστευτικό ανοίγει η Τηλεόραση, το ραδιόφωνο και η ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ, με αφορμή την αναζήτηση χώρων προσωρινής υποδοχής λαθρομεταναστών σε όλη τη χώρα που εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις.

Είναι υποκριτικό και απάνθρωπο να μιλάμε για εκμετάλλευση και εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας και είμαστε όλοι υπόλογοι για την υγειονομική βόμβα από τη συσσώρευση τόσων ανθρώπων, είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να ζουν στην Αθήνα παράνομα περίπου ένα εκατομμύριο άτομα.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τόνισε στο ΣΚΑΪ ότι θέμα δεν αφορά μόνο την Αθήνα αλλά όλη τη χώρα και κάλεσε τους τοπικούς άρχοντες να αφήσουν τον τοπικισμό και για να δοθούν κίνητρα στις τοπικές κοινωνίες ώστε η δημιουργία των κέντρων να είναι ευεργετική.

Υπέρ των κέντρων υποδοχής μεταναστών τάχθηκε μέσω του ΣΚΑΪ ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος και ζήτησε να αλλάξει ο νόμος Ραγκούση που -όπως είπε - κάνει την Ελλάδα «μαγνήτη μεταναστών». «Το κέντρο έχει παραδοθεί στην παραβατικότητα με την ανοχή του πολιτικού συστήματος. Η Ελλάδα θα πρέπει να αντλήσει και άλλους πόρους και να πιέσει περισσότερο την Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για υποκρισία και εκλογικό πυροτέχνημα ώστε να αλλάξει η ατζέντα, ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης σχολίασε ότι η βίαιη εκδίωξη δεν αποτελεί λύση. «Τα στρατόπεδα υποδοχής είναι πρόσκαιρα και μεταβατικά και δε λύνουν το θέμα, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή», πρόσθεσε.

«Το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής είναι διαχρονικό και δεν πρέπει να επανέρχεται στην επικαιρότητα μόνο κατά την προεκλογική περίοδο», δήλωσε στο ΣΚΑΪ η ποινικολόγος Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας, επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις ώστε να αντιμετωπιστεί καλύτερα η παράνομη είσοδος μεταναστών.
Πηγή: skai.gr