Γ. Μπαμπινιώτης: Κομμάτι του πολιτισμού μας Ορθοδοξία και Εκκλησία (video)

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στο νέο υπουργό Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γιώργο Μπαμπινιώτη ο οποίος τον επισκέφθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» είπε ο Αρχιεπίσκοπος υποδεχόμενος το νέο υπουργό Παιδείας ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε διαχρονικά η Εκκλησία για την στήριξη του Γένους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Υπουργός, χωρίς περιστροφές, δήλωσε τη βαθιά πίστη του και τη βούλησή του να στηρίξει το έργο της Εκκλησίας για όσο διάστημα θα υπηρετεί από τη νέα θέση του.

«Ήρθα και για έναν ουσιαστικό λόγο, έχω μια βαθιά πίστη, αυτή που έχει όλος ο απλός ελληνικός λαός. Θεώρησα χρέος μου να έρθω να σας δω, όχι μόνον εθιμοτυπικά, αλλά να συζητήσουμε τα θέματα της Εκκλησίας τα οποία μάλιστα είναι και ιδιαιτέρως επίκαιρα καθώς πλησιάζει η εορτή της 25ης Μαρτίου διότι όσοι ξέρουν την ιστορία της ελληνική ο κλήρος έπαιξε έναν αποφασιστικό ρόλο στην επανάσταση μέσα από τον ελληνικό διαφωτισμό όπου ιερωμένοι σε μεγάλο βαθμό ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Άνθιμος Γαζής, ο Νεόφυτος Δούκας, ο Νεόφυτος Βάμβας, όλοι αυτοί, ο Κωνσταντίνος Οικονόμος εξ Οικονόμων, ο Πατροκοσμάς, έπαιξαν έναν τεράστιο ρόλο στην αφύπνιση του Γένους αλλά και στον ίδιο τον αγώνα όπως ο Αθανάσιος Διάκος», είπε ο Καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης και συνέχισε: «Αυτά λοιπόν εμείς δεν πρέπει να τα ξεχνάμε, πρέπει να τα περνάμε μέσα από την Παιδεία μας γιατί αυτή είναι η παράδοση μας, αυτή είναι η ιστορία μας, αυτός είναι ο πολιτισμός μας. Και ένα βασικό κομμάτι του πολιτισμού μας είναι η Εκκλησία μας και η Ορθοδοξία μας, η Ορθόδοξη πίστη μας. Επομένως η παρουσία μου εδώ είναι ουσιαστική και δεν είναι εθιμοτυπική και δηλώνω ότι όπου μπορούμε για όσο διάστημα είναι να σταθούμε πλάι στην Εκκλησία , πλάι στον ελληνικό λαό και θέλω και δημόσια να σας συγχαρώ για όλη αυτή τη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει η Εκκλησία μας υπό την ηγεσία σας ως απλό ς υπηρέτης που στην πραγματικότητα είναι η ετυμολογία του υπουργού».

Απαντώντας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών διαβεβαίωσε τον νέο υπουργό Παιδείας πως «εμείς θα είμαστε κοντά σας» και επανέλαβε πως την κρίση και τα προβλήματα «θα τα ξεπεράσουμε με αγώνα».

Μετά την 45λεπτη συνάντησή τους ακολούθησαν δηλώσεις ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσέφερε στον υπουργό Παιδείας το νέο βιβλίο του για την εκκλησιαστική περιουσία.


Πηγή: Πηγή: Amen.gr