«Έκαψαν» την αποτέφρωση στο Μαρκόπουλο

Στον βωμό του πολιτικού κόστους «κάηκε» το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην αποτέφρωση. Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Σωτήρης Μεθενίτης δημοτικές παρατάξεις που είχαν συμφωνήσει στην εγκατάσταση αποτεφρωτήρα στο νεκροταφείο Μαρκοπούλου υπαναχώρησαν αμέσως μόλις αντέδρασε ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

Μάλιστα, ο δήμαρχος ανέφερε ότι η ανακοίνωση της παράταξης του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «δημιουργία Άουσβιτς.» «Δεν μπορούμε να είμαστε τεχνοφοβικοί, η όποια επιβάρυνση μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω τεχνολογίας και με όλες τις προδιαγραφές» σημείωσε.

«Καταλαβαίνω την εκκλησία που διαφυλάττει αυτά που θεωρεί σωστά. Τους πολιτευόμενους δεν καταλαβαίνω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μεθενίτης εξήγησε ότι η αποτέφρωση είναι συνταγματικό δικαίωμα για το οποίο υπάρχει ψηφισμένος νόμος και Προεδρικό Διάταγμα. «Το Σύνταγμα φτάνει μέχρι την τελευταία πράξη, πώς θα διαθέσω το σώμα μου μετά θάνατον. Δεν μπορούμε να λέμε σε πολίτη ‘σου στερώ το δικαίωμα επιλογής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με εντυπωσίασε σε σοβαρό βαθμό ο φανατισμός» πρόσθεσε ο δήμαρχος Μαρκοπούλου. Όταν οι δύο παρατάξεις (Δύναμη Ελπίδας και Ανθρώπινη Πόλη) είδαν το πολιτικό κόστος έκαναν αμέσως πίσω υπογράμμισε.
Πηγή: skai.gr