Στα «τυφλά» για το τέλος ακινήτων

Συνεχίζεται το αλαλούμ και η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών στα ταμεία της ΔΕΗ όλης της χώρας, καθώς ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί στο διοικητικό προσωπικό της επιχείρησης εάν θα πρέπει να γίνονται δεκτοί οι λογαριασμοί των καταναλωτών που δεν επιθυμούν να πληρώσουν το τέλος ακινήτων.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι το ειδικό τέλος συνεισπράττεται με τους λογαριασμούς και κάνει λόγο για εσφαλμένη εντύπωση πολλών καταναλωτών ότι μπορούν να πληρώνουν το ρεύμα, αλλά όχι το τέλος ακινήτων.

Ακόμα, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο επισημαίνει ότι την εσφαλμένη εντύπωση καλλιεργούν ενδεχομένως και ορισμένα στελέχη της ΔΕΗ, κατά παράβαση του νόμου και των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρίας.

Από την πλευρά της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ζητά να διαχωριστεί άμεσα το τέλος ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι το 2011 οι οφειλές των επιχειρήσεων προς τη ΔΕΗ ξεπέρασαν το 1 δισ. 250 εκατ. ευρώ, όταν το 2010 δεν ξεπερνούσαν τα 820 εκατ. ευρώ.

Απορρίφθηκε η πρόταση ΚΚΕ

Απορρίφθηκε από ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑΟΣ η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, την οποία στήριξε και ο ΣΥΡΙΖΑ, για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου απέρριψε την πρόταση τονίζοντας ότι θα μπορούσε να είχε ενδιαφέρον αν παράλληλα με την κατάργηση των εισφορών την συνόδευαν άλλα ισοδύναμα μέτρα καθώς προκαλεί δαπάνη στον προϋπολογισμό ύψους πάνω από 4 δισ. και 300 εκ. ευρώ, σύμφωνα με το γενικό λογιστήριο του κράτους.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι το κόμμα του καταθέτει μια συγκεκριμένη πρόταση με συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης για την λαϊκή οικογένεια που εκβιάζεται μέσα από τα χαράτσια της κυβέρνησης και οδηγείται στην εξαθλίωση.
Πηγή: skai.gr