Όργιο πολεοδομικών αυθαιρεσιών στη Σαντορίνη

Όργιο πολεοδομικών αυθαιρεσιών σε ολόκληρη τη Σαντορίνη καταγράφει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Όπως δήλωσε στο σταθμό μας ο αστυνομικός διευθυντής Δημήτρης Παντελής, από τον Ιανουάριο μέχρι τα τέλη Φεβρουάριου έχουν σχηματισθεί 12 δικογραφίες στο νησί για αυθαίρετα κτίσματα.

Οξύτερο το πρόβλημα στην καλντέρα της Οίας, όπου μέσα σε μια νύχτα εργάτες έριξαν μπετόν για την ανέγερση αυθαιρέτου. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διοικητή έγιναν έξι συλλήψεις εργατών.

Στο μεταξύ, όπως καταδεικνύει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο Δήμος Σαντορίνης θα έπρεπε από την 1η Μαρτίου να είχε προχωρήσει σε σύσταση Επιτροπής Δόμησης, προκείμενου να αποφευχθούν αυθαίρετες παρεμβάσεις σε κτίσματα.

Όπως υποστηρίζει ο Δήμαρχος Νίκος Ζώρζος, δεν γνώριζε αυτή την παράμετρο, με αποτέλεσμα όλες αυτές τις μέρες η υπηρεσία να μην λειτουργεί και η δόμηση στο νησί να είναι ανεξέλεγκτη και αυθαίρετη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι αυθαίρετες παρεμβάσεις σε κτίσματα, κυρίως στην Οία, είναι πολλές αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει κινήσεις για να αποτραπούν, παρά τις καταγγελίες στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η Επιτροπή Αυθαιρέτων του νησιού δεν συνεδριάζει, ενώ από 1ης Μαρτίου η Πολεοδομία δεν είναι πλέον αρμόδια για τους ελέγχους αυθαίρετων κτισμάτων.
Πηγή: Ρεπορτάζ: Βίκυ Παύλου