Το «Κίνημα της Πατάτας» εξαπλώνεται

Τη Δευτέρα θα επαναληφθεί η διανομή πατάτας με χαμηλή τιμή απευθείας από τους παραγωγούς από τη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, πρωτοβουλία αναλαμβάνουν οι δήμοι Γαλατσίου και Ελληνικού, που θα διανείμουν πατάτες Νευροκοπίου σε πολύ χαμηλές τιμές.

Οι δημότες όλη την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούν να καταθέτουν την αίτηση παραγγελίας στο Δημαρχείο Γαλατσίου, ενώ ο δήμος Ελληνικού θα κάνει ανακοίνωση σύντομα. Η διάθεση των προϊόντων θα γίνει από τους παραγωγούς.

Εν τω μεταξύ, μόλις 5 ώρες χρειάστηκαν στην Κατερίνη, για να γίνουν άφαντοι οι 75 τόνοι πατάτας, που διέθεσαν οι ίδιοι οι παραγωγοί του Νευροκοπίου προς 25 λεπτά το κιλό.

Το χορό για το λεγόμενο πια κίνημα της πατάτας, άνοιξε η Πιερία, αλλά αυτό γιγαντώθηκε κι εξαπλώθηκε πλέον σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στο δρόμο που χάραξε η Πιερία κινείται και ο Δήμος Παλλήνης. 80.000 κάτοικοι σε Παλλήνη, Γέρακα και Ανθούσα, έχουν κατακλύσει τα γραφεία και το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου. Σύντομα θα προμηθευτούν πατάτες με μόλις 28 λεπτά το κιλό.

Το κίνημα για φτηνά τρόφιμα φουντώνει ολοένα κ περισσότερο, αφού οι πολίτες αναζητούν αγορές χωρίς καπέλα και γι' αλλά αγροτικά προϊόντα. Το μήνυμα εισακούστηκε ήδη από τους ρυζοπαραγωγούς της Χαλάστρας, όπου παράγεται το 70% του ρυζιού της χώρας μας.
Πηγή: skai.gr