Χριστοφιλοπούλου: Χωρίς πρόβλημα θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις

Τη βεβαιότητά της ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα επανέλαβε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας, δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Έφη Χριστοφιλοπούλου, διαψεύδοντας δημοσιεύματα τα οποία ισχυρίζονταν ότι η ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών κινδυνεύει να τορπιλιστεί επειδή κηρύχτηκε άγονος ο διαγωνισμός προμήθειας χαρτιού για τα τετράδια των πανελλαδικών που είχε προκηρύξει το υπουργείο Παιδείας.

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν θα τιναχτούν στον αέρα, θα γίνουν κανονικά, ομαλά και βάσει οργανωμένου σχεδίου, που έχει ήδη επεξεργαστεί το υπουργείο Παιδείας, και δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί πρόβλημα», δήλωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε ερώτημα της βουλευτού Λιάνας Κανέλη στη Βουλή.

Αναφερόμενη συγκεκριμένα στα δημοσιεύματα που αφορούν τις πανελλήνιες εξετάσεις, η υφυπουργός Παιδείας τόνισε: «Ο Τύπος των άκρων που επενδύει στη τρομολαγνεία και τον λαϊκισμό δεν διστάζει να δημιουργήσει φόβο σε εφηβικές ψυχές. Υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια από το υπουργείο, ώστε ακόμα και όταν κηρύσσεται άγονος ο διαγωνισμός να γίνουν όπως πρέπει οι πανελλαδικές εξετάσεις».

Η απάντηση της υφυπουργού προκάλεσε την αντίδραση της κ. Κανέλλη, που αντέτεινε πως τρομοκρατία αποτελεί η προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής. Στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν καθώς η κ. Κανέλη χαρακτήρισε θετική την προσπάθεια να λειτουργήσουν τα κέντρα εξετάσεων, «ακόμα και σε κάθε μικρό τόπο, εφόσον υπάρχει το αδιάβλητο για μαθητή και καθηγητή», την οποία υποστηρίζει η κ. Χριστοφιλοπούλου.
Πηγή: skai.gr