Θεσσαλονίκη: Φτιάξτε βιολογικό λαχανόκηπο με τη βοήθεια του ΑΠΘ

Τη δυνατότητα σε όσους Θεσσαλονικείς το επιθυμούν να φτιάξουν το δικό τους λαχανόκηπο, δίνει η Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν για τρία χρόνια να νοικιάσουν μία έκταση 100 τμ, έναντι του ποσού των 10 ευρώ το μήνα (120 ευρώ ετησίως), για διάστημα τριών ετών.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

Παράλληλα, οι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής θα παρέχουν τις γνώσεις τους στους ενδιαφερόμενους.
Όπως δήλωσε στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα ο αντιπρύτανης Ιωάννης Παντής σημείωσε ότι ήθελαν να είναι το πρώτο οικολογικό πανεπιστήμιο, για αυτό αποφάσισαν να ενισχύσουν τη βιολογική καλλιέργεια.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται έως την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση picus@auth.gr, τηλεφωνικά στο 2310473842, με φαξ στο 2310473556 και αυτοπροσώπως στο Κτίριο Διοίκησης του Αγροκτήματος.

Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2310473842, τις ώρες 09:00-14:00 από Δεύτερα έως και Παρασκευή, καθώς και στον ιστότοπο του ΟΙΚΟ-ΑΠΘ http://eco.auth.gr/.

Πηγή: skai.gr