Η Αστυνομία δεν είχε συγκεκριμένες πληροφορίες για τα επεισόδια

Την εκτίμηση ότι οι ταραξίες που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας επιδίωξαν να υπάρξουν θύματα, εξέφρασε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Νίκος Παπαγιαννόπουλος σε συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι βασική προτεραιότητα στο σχεδιασμό της Αστυνομίας ήταν η εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών. Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η αναφορά του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες για τα επεισόδια.

Από την πλευρά του ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής Ιωάννης Λιούγκας ανέφερε ότι 15 ή 16 άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε υποκατάστημα στην Alpha Bank και ότι χρειάσθηκαν μεγάλες προσπάθειες από αστυνομικούς και πυροσβέστες, προκείμενου να αποφευχθεί- όπως είπε - μια νέα περίπτωση Marfin.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτη Μπονάτσο, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων εκδηλώθηκαν 65 πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 28 σε καταστήματα, 20 σε τράπεζες και δύο σε κινηματογράφους. Τα υπόλοιπα συμβάντα ήταν μικροεστίες ως επί το πλείστον σε κάδους απορριμμάτων.

Στο μεταξύ, ο υπεύθυνος του κινηματογράφου ΑΣΤΥ, Γιώργος Στεργάκης κατήγγειλε στο ΣΚΑΪ ότι κουκουλοφόροι του ζήτησαν χρήματα για να μην προκαλέσουν ζημιές στον κινηματογράφο.

«Να γνωρίζουν αυτά τα καθάρματα που προκάλεσαν τα χθεσινά επεισόδια ότι όταν έρθει η ώρα, θα κατεβάσω τις κουκούλες τους» διεμήνυσε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνεδρίαση των προέδρων των νομαρχιακών επιτροπών στη Συγγρού. Σημείωσε ότι «διέλυσαν την πόλη και πρέπει να βγουν οι κουκούλες για να δούμε ποιοι είναι εκείνοι που δε θέλουν ο ελληνικός λαός να εκφράζεται ελεύθερα».
Πηγή: skai.gr