Κλείσιμο

Ο χάρτης της κακοκαιρίας

Σε λευκό πέπλο έχει καλυφθεί και την Τετάρτη στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν υπάρχει σφοδρή χιονόπτωση σε εξέλιξη, αλλά χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το ορεινό δίκτυο. Τα πράγματα είναι καλύτερα και στα διόδια των Μαλγάρων.

Kλειστά είναι τα σχολεία Δομοκού, Μακρακόμης, Σπερχιάδας, Καρπενησίου και Μετσόβου. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Αττικής.

Στη Μακεδονία κλειστά είναι τα σχολεία στους Δήμους Χαλκιδικής, Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Δέλτα, Λαγκαδά, Λαχανά και σε κάποιες περιοχές στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

Κλειστά τα σχολεία και στο Νομούς Πέλλας, Ημαθίας, Φλώρινας, Πιερίας, Κιλκίς, και Κοζάνης. Σημειώνεται πάντως ότι ενδεχόμενη αλλαγή των κλιματικών συνθηκών μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, γι’ αυτό συνιστάται στους γονείς να επικοινωνούν με τις διευθύνσεις τους ή τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όσον αφορά το Δήμο Παιονίας του Νομού Κιλκίς έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω του χιονιά, ενώ και στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία με μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας. Κλειστή είναι και η οδός Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη.

Κλειστό εξαιτίας της χιονόπτωσης παραμένει από την Τρίτη και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Αποκλεισμένοι είναι από το μεσημέρι της Τρίτης, λόγω του χιονιά, οι κάτοικοι της Βροντούς Σερρών ενός χωριού χτισμένο σε υψόμετρο 1.040 μέτρων. Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο εκχιονιστικά μηχανήματα και δύο αλατιέρες.

Στην Αττική κλειστή είναι η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ έως το καζίνο, λόγω έντονης χιονόπτωσης.

Κλειστή ώς το μεσημέρι του Σαββάτου θα παραμείνει η νέα εθνική Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος του Διακοφτού, λόγω καθίζησης στο οδόστρωμα.

Στο όριο η στάση των υδάτων στο Πύθιο

Κοινό κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας, υπαλλήλων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και της Πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή του Πυθίου, όπου η στάθμη των υδάτων είναι στο όριο, και υπάρχει φόβος ότι θα σπάσει το ανάχωμα. Οι αρχές εξετάζουν το σενάριο της τεχνητής εκτόνωσης (άντληση υδάτων) για να μειωθεί η στάθμη και να αποφευχθεί η κατάρρευση του αναχώματος.

Πλημμύρισε ο κάμπος της Λαμίας, λόγω υπερχείλισης του Σπερχειού, ύστερα από τις συνεχείς χιονοπτώσεις που κατέβασαν αυξημένο όγκο νερού.

Στο μεταξύ, σε ισχύ μερική απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας, λόγω των ισχυρών ανέμων στα πελάγη. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά.

Δεν πραγματοποιούνται τα τοπικά δρομολόγια Πρίνος - Καβάλα, Κεραμωτή - Θάσος, Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, Βόλος -Σποράδες, Αιδηψός - Αρκίτσα.

Οι επιβάτες που πρόκειται ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.
Πηγή: skai.gr