Ξεκινά η λειτουργία του Επιχειρησιακού Κέντρου επιτήρησης συνόρων με θερμικές κάμερες

Στήνεται Φράγμα με  θερμικές κάμερες στα ελληνοτουρκικά οι οποίες θα δίνουν ζωντανή εικόνα  στο κέντρο επιχειρήσεων, το οποίο είναι ήδη έτοιμο ,για τυχόν κινήσεις λαθρομεταναστών που θα επιχειρούν να περάσουν στην χώρα μας.

Μάλιστα  σε ορισμένες περιπτώσεις η αποκάλυψη των θερμικών ιχνών των λαθρομεταναστών θα αποτυπώνονται  ,ακόμα στο τουρκικό έδαφος με αποτέλεσμα να ειδοποιούνται και οι τουρκικές αρχές. .

«Αυτά τα συστήματα συνδυάζονται με το αποτρεπτικό εμπόδιο του φράκτη στον Έβρο, που αναμένεται εντός 5 μηνών να είναι έτοιμο, καθώς μόλις τις προηγούμενες μέρες υπεγράφη η σχετική σύμβαση» ανέφερε ο υπουργός στην Βουλή.

  Η χρηματοδότηση είναι από ευρωπαϊκά κονδύλια. Για το 2012 έχουν εξασφαλισθεί 42 εκατ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν για προμήθειες σύγχρονου εξοπλισμού τεχνικών μέσων και πλοίων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής είπε ο υπουργός.

 Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Οθωνας, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012, στις 10:00 το πρωί, θα εγκαινιάσουν το Επιχειρησιακό Κέντρο επιτήρησης συνόρων με θερμικές κάμερες στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας.

Πηγή: Δημήτρης Καραστεφανής