Ιδιώτες πάροχοι ενέργειας: Κλείνουν την αγορά

Δικαστικό αγώνα σε περίπτωση που ανακληθούν οι άδειες λειτουργίας των ιδιωτών παρόχων ενέργειας προανήγγειλε μέσω της εκπομπής του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή ο εμπορικός διευθυντής των παρόχων Νίκος Αγγελόπουλος, κάνοντας λόγο για κλείσιμο της εγχώριας αγοράς.

«Αν αφαιρεθούν οι άδειες ξεκινάμε δικαστικό αγώνα προς κάθε κατεύθυνση• στην Κομισιόν, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην τρόικα» τόνισε, κάνοντας λόγο για προσπάθειες να κλείσει η αγορά ενέργειας.

«Μιλάμε για τετραπλασιασμό του κόστους στους προμηθευτές με σκοπό να κλείσουν. Αγοράζουμε ακριβά και πουλάμε φθηνότερα γιατί δεν έχουμε 25.000 εργαζόμενους όπως η ΔΕΗ, αλλά 250. Έχουμε χαμηλά λειτουργικά κόστη και πουλάμε φθηνότερα» είπε.

Δήλωσε ότι οι χρεώσεις από το διαχειριστή του συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ) είναι παράνομες και παράτυπες. «Εμείς πληρώναμε κανονικά το ρεύμα μέχρι πρότινος ενώ οι πελάτες μας χρωστάνε 80 εκατ. ευρώ» σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΔΕΣΜΗΕ διαπίστωσε ότι δεν κατατέθηκαν τα χρήματα που οφείλουν οι ιδιώτες πάροχοι, ύψους 27 εκατ. ευρώ, γι’ αυτό και αποφασίστηκε ανάκληση των αδειών τους.
Πηγή: skai.gr