Κλείσιμο

Οι νέοι «Άθλιοι των Αθηνών»...

Άνθρωποι με πλούσιο επαγγελματικό βιογραφικό, με πτυχία και δεξιότητες, συγκαταλέγονται πλέον στην κατηγορία ων νέων «Άθλιων των Αθηνών», δηλαδή των αστέγων, ο κατάλογος των οποίων συνεχώς μακραίνει.

Τις νύχτες με το δριμύ ψύχος η ζωή πολλών κρέμεται από μία κλωστή. Όπως λένε στην Καθημερινή της Κυριακής γιατροί και εθελοντές, η προσφορά μιας κουβέρτας μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.

Το πρόβλημα δείχνει να έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Ούτε οι άνθρωποι στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων μπορούν να δώσουν συγκεκριμένους αριθμούς. Η «Ανοιχτή Πόλη» (η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) αναφέρθηκε σε νούμερα κάνοντας λόγο την περασμένη βδομάδα για τουλάχιστον 1250 ανθρώπους που κοιμούνταν έξω στους δρόμους τις ημέρες του παρατεταμένου ψύχους....

Την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό μεταξύ της κυβέρνησης και του Δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο Κέντρο της Αθήνας, επισήμαναν οι προσκεκλημένοι υπουργοί την Παρασκευή, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ 100,3 από το Κέντρο της Αθήνας, δηλώνοντας πως δεν είναι ικανοποιημένοι από την εφαρμογή των μέτρων για την πρωτεύουσα.
Πηγή: skai.gr