Μέριμνα για τους άστεγους από το Δήμο Αθηναίων

Στην διάθεση των αστέγων έχει θέσει ο δήμος Αθηναίων το γήπεδο μπάσκετ στο Ρουφ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ από την Κυριακή αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, με τσουχτερό κρύο όλη σχεδόν την επόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Καμίνης υπενθύμισε ότι διαθέσιμο είναι και το Κέντρο Υποδοχής αστέγων στη Σοφοκλέους, ενώ εάν χρειαστεί, θα ανοίξουν και οι λέσχες φιλίας και κάλεσε τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να ενημερώνουν τις υπηρεσίες του δήμου για τους αστέγους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε προσφάτως ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, μετά από έρευνα που έγινε στις αρχές του 2009 από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας, καταγράφηκαν 21.126 άτομα που ζουν στο δρόμο ή σε καθεστώς μη ασφαλούς διαβίωσης (σύμφωνα με την ευρωπαϊκή τυπολογία ETHOS για τους αστέγους).

Όπως διαπιστώνεται από στοιχεία που συγκεντρώνει το υπουργείο, εκτός από ποσοτική αύξηση του φαινομένου (αριθμός ατόμων που αντιμετωπίζουν ή κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα έλλειψης στέγης), υπάρχει και ποιοτική διαφοροποίηση στο παραδοσιακού προφίλ του αστέγου.

Τέλος, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να καταρτίσει σχετικό νομοσχέδιο.
Πηγή: skai.gr