Κλείσιμο

Αστυνομικός σε διαθεσιμότητα για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος..

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 29χρονου για τα αδικήματα της κλοπής καυσίμων και σε βάρος 25χρονου Αστυφύλακα για υπόθαλψη εγκληματία, παράβαση καθήκοντος..

 

Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο 29χρονος ιδιώτης την 04.30 ώρα περίπου χθες , στον Νέο Κόσμο, ενώ αφαιρούσε βενζίνη από σταθμευμένη μοτοσικλέτα, έγινε αντιληπτός και καταδιώχθηκε από τον ιδιοκτήτη της, πλην όμως κατάφερε να διαφύγει πεζός.

Ο 29χρονος είχε μεταβεί στην περιοχή με το αυτοκίνητο του πατέρα του, το οποίο στάθμευσε, πριν την κλοπή σε κοντινό σημείο. Προκειμένου να επιστρέψει και να το παραλάβει, ζήτησε τη βοήθεια του 25χρονου Αστυφύλακα, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις.

 

Στη συνέχεια, την 05,30 ώρα περίπου, παρέλαβαν το αυτοκίνητο, αφού μετέβησαν στο σημείο με περιπολικό, που οδηγούσε ο Αστυφύλακας με συνεπιβάτη τον 29χρονο ιδιώτη, ο οποίος φορούσε αστυνομικό γιλέκο με την ένδειξη « police », που του είχε παραχωρήσει ο Αστυφύλακας.

 

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αστυφύλακας, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Πηγή: Δημήτρης Καραστεφανής