Κλείσιμο

Ζητούν την ποινική δίωξη του Κίμωνα Κουλούρη

Την ποινική δίωξη του Κίμωνα Κουλούρη, ζητάει ο 25χρονος ειδικός φρουρός, τον οποίο τραυμάτισε ο πρώην βουλευτής με το αυτοκίνητο του το Σάββατο το βράδυ, στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Καλλιρρόης. Ο ειδικός φρουρός έδωσε κατάθεση το απόγευμα στην Τροχαία Καισαριανής που διενεργεί την προανάκριση.

Όπως και οι συνάδελφοι του, που ήταν παρόντες στο περιστατικό, κατέθεσε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι ο πρώην βουλευτής δεν συνεργάστηκε στον έλεγχο και τους μίλησε απαξιωτικά, κάτι που σύμφωνα με τις διατάξεις του τελευταίου ΚΟΚ, είναι πταίσμα.

Ο κ. Κουλούρης κατηγορείται για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με τραυματισμό, σε βαθμό πλημμελήματος, που σύμφωνα με τον τελευταίο ΚΟΚ διώκεται αυτεπαγγέλτως. Πάντως, δεν είναι αυτόφωρο αδίκημα, εφόσον δεν υπάρχει εγκατάλειψη και ο υπαίτιος οδηγός παρέχει τις υπηρεσίες του στην προανάκριση.

Ο κ. Κουλούρης τιμωρήθηκε με διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και γιατί δεν είχε θεωρήσει το δίπλωμα οδήγησης, ως όφειλε, αφού είναι πάνω από 65 ετών. Το δίπλωμα είχε λήξει το 2009.

Ο πρώην βουλευτής αναμένεται να δώσει κατάθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, εκπρόσωποι των ειδικών φρουρών κατέθεσαν υπόμνημα προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράϊκου. Ζητούν από την κα. Ράικου να πράξει «τα δέοντα για την αποκατάσταση και προστασία της Δημόσιας Τάξης».

Διαβάστε το υπόμνημα ΕΔΩ
 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουλούρης παραβίασε τέσσερις κόκκινους σηματοδότες, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία, διαπληκτίστηκε με τους αστυνομικούς και προσπάθησε να φύγει, με αποτέλεσμα να παρασύρει έναν 25χρονο αστυνομικό τραυματίζοντας τον στο πόδι κάτι που ωστόσο ο τραυματίας απέδωσε στον εκνευρισμό του πρώην υπουργού. 

Μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουλούρης δήλωσε ότι δεν είχε μαζί του έγγραφα και ότι μάλλον παραβίασε το κόκκινο, αλλά αρνήθηκε ότι τραυμάτισε τον αστυνομικό και απέδωσε το όλο θέμα στο εχθρικό κλίμα που υπάρχει εναντίον των πολιτικών.

«Δυστυχώς εκείνο που δεν γίνεται αντιληπτό είναι ότι στην προσπάθεια να περισώσουν έναν πολιτικό εξευτελίζουν μια χώρα, μια κοινωνία, μια αστυνομία. Το θάψιμο και το κουκούλωμα, ντροπιάζει πρώτα αυτούς που το επιχειρούν, αλλά παρασύρει αναίτια στο βούρκο της ανυποληψίας όλους μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας ΕΔΩ.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Δημήτρης Καραστεφανής