Ένταση στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων

Ένταση και συνθήματα σημειώθηκαν κατά της κυβερνητικής πολιτικής στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων, στη Χαλκίδα, όπου παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Κατά την τελετή, συγκεντρωμένοι προέβησαν σε αποδοκιμασίες για την κυβερνητική πολιτική, στα πρόσωπα του Προέδρου, του υπουργού και των βουλευτών του νομού. Μετά τη ολοκλήρωση της τελετής, τόσο ο κ. Παπούλιας, όσο και οι υπόλοιποι επίσημοι, αποχώρησαν χωρίς δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ενώ οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε έξι συλλήψεις.

Mε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και λιγοστό κόσμο, τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων για τα Θεοφάνια στην πλατεία Δεξαμενής, στην Αθήνα. Από νωρίς το πρωί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στην περιοχή του Κολωνακίου, προς αποφυγή επεισοδίων, ενώ κλειστή παρέμεινε η οδός Σκουφά καθ' όλη τη διάρκεια της δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, αλλά και την ώρα της τελετής του καθαγιασμού των υδάτων. Αποδοκιμασίες σημειώθηκαν και στη Δεξαμενή όπου παρέστησαν εκτός των άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντόπουλου.

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, το πρώτο λιμάνι της χώρας, ο αγιασμός των υδάτων, με τη ρίψη του Τίμιου Σταυρού στη θάλασσα, ανάμεσα στα ναρκαλιευτικά «Καλυψώ», «Ευ. Νίκη» και «Καλυστώ». Άνδρες του Σώματος Ελλήνων Βατραχανθρώπων βούτηξαν στη θάλασσα και ανέσυραν τον σταυρό.«Καλή φώτιση σε όλους. Να είμαστε μονιασμένοι και με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε», δήλωσε από την τελετή στον Πειραιά ο Αντώνης Σαμαράς.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, δεν έλειψαν αποδοκιμασίες από ομάδες πολιτών, όπως οι πρώην εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, οι οποίοι ζήτησαν να γίνουν εργοστάσια και να φύγει η ανεργία.

Υπό συννεφιά, αλλά με ήρεμη θάλασσα και παρουσία πλήθους κόσμου, έγινε η τελετή αγιασμού των υδάτων στη Θεσσαλονίκη. Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, με την παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.

Περισσότεροι από 10 νεαροί βούτηξαν στα νερά του Θερμαϊκού, για να πιάσουν τον σταυρό, που έριξε στη θάλασσα, ο Μητροπολίτης. Πολίτες αποδοκίμασαν τους πολιτικούς κατά την προσέλευσή τους στον χώρο της τελετής, αλλά και κατά την αποχώρησή τους, αμέσως μετά τη λήξη των καθιερωμένων ευχετήριων δηλώσεων.


Πηγή: skai.gr