Μέσα στην άνοιξη οι σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και Ν. Κρήτη για υδρογονάνθρακες

Προκηρύχθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης οι περιοχές και οι όροι για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης. Πρόκειται για τις περιοχές δυτικά του Πατραϊκού κόλπου, το Κατάκολο και τα Ιωάννινα. Οι δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι τις 2 Ιουλίου.

Παράλληλα, στα μέσα της άνοιξης θα ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης ώστε μέχρι το καλοκαίρι να υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα.

Καταλήγοντας, ο κ. Μανιάτης είπε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου και εφόσον τα πράγματα πάνε όπως τα υπολογίζουμε, «θα έχουμε τα πρώτα δολάρια ή ευρώ στο ελληνικό ταμείο από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων».

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Αθήνας Κωστής Χατζηδάκης, με σχετική του ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, διαπιστώνει πως ό,τι με κόπο χτίστηκε, ιδίως την περίοδο 2004-2009, με τους αγωγούς Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, South Stream και ITGI, κινδυνεύει να γκρεμιστεί «λόγω ασυγχώρητης αδράνειας και ερασιτεχνικών διπλωματικών χειρισμών της τελευταίας διετίας».
Πηγή: skai.gr