ΝΔ: Φορολογικός εφιάλτης τα νέα τεκμήρια διαβίωσης
«Φορολογικό εφιάλτη»χαρακτηρίζει η ΝΔ τα νέα τεκμήρια διαβίωσης, που θα ισχύσουν με τις φορολογικές δηλώσεις του 2012 για τα εισοδήματα του 2011. Σημειώνει, «έχουν αυξηθεί σε πρωτοφανές επίπεδο» και «επιβάλλονται αδιάκριτα».

Για να ενημερωθείτε για τα νέα τεκμήτρια πατήστε ΕΔΩ.

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΝ κάνει λόγο για κυβερνητική βαρβαρότητα, ενώ επισημαίνει ότι τα τεκμήρια συνεχίζουν να στοχοποιούν τα ασθενέστερα και μεσαία στρώματα, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους πλούσιους.

Υπενθυμίζεται ότι τα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες είναι υψηλότερα κατά 33% και για τα αυτοκίνητα μέχρι και 71%. Για τα σκάφη αναψυχής σε κάποιες περιπτώσεις τα τεκμήρια τετραπλασιάστηκαν.

Η αύξηση των τεκμηρίων έως και 200% σε σχέση με αυτά που ισχύουν σήμερα, σε συνδυασμό με την μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ θα έχει ως αποτέλεσμα πολλοί φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν έχουν ή δεν δηλώνουν υψηλό εισόδημα, να καταβάλουν φόρο.

Σκοπός, η είσπραξη ποσού άνω του ενός δισ. ευρώ.

Για φορολογικό εφιάλτη έκανε λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος Γιάννης Βρούτσης.
Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark

Απόρρητο