Κλείσιμο

Κ. Λούλης: Χρέος του Εφραίμ η υπεράσπιση των συμφερόντων της Μονής

Στην υπόθεση του Βατοπεδίου τιμωρείται ο υποτιθέμενος ηθικός αυτουργός χωρίς να υπάρχουν φυσικοί αυτουργοί επισήμανε την Πέμπτη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή ο πρώην διοικητής του Αγίου Όρους Κωνσταντίνος Λούλης.

«Αντί για τα μαύρα προβλήματα της χώρας ασχολούμαστε με τα μαύρα ράσα του Εφραίμ» δήλωσε δηκτικά.

Σύμφωνα με τον κ. Λούλη, ο ηγούμενος Εφραίμ είχε χρέος και υποχρέωση να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Μονής: «Αν ένας ηγούμενος δεν το κάνει αυτό, τότε θα κατηγορηθεί για απιστία και απάτη σε βαθμό κακουργήματος, καθώς οι Μονές είναι ΝΠΔΔ» σημείωσε.

Όπως τόνισε δεν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση περιουσίας από τον Εφραίμ, ειδάλλως θα είχε μπει στη φυλακή εδώ και χρόνια.

Ο κ. Λούλης σημείωσε ότι στη Ρωσία εκτιμούν ιδιαίτερα τον Εφραίμ και εκατομμύρια ρώσων πιστών τον βλέπουν σήμερα στη φυλακή ενώ προ ημερών απολάμβανε το σεβασμό και την τιμή της ρωσικής ηγεσίας.

Εκτίμησε δε, ότι η ρωσική κυβέρνηση και το πατριαρχείο της Μόσχας δεν θα έκαναν δηλώσεις υπέρ του Εφραίμ αν δεν είχαν εξετάσει καλά την υπόθεση.

«Παράδειγμα και υπόδειγμα για τον καθένα μας θα έπρεπε να είναι ο Εφραίμ. Οι μοναχοί παρέλαβαν ένα μοναστήρι του Βατοπεδίου, ερείπιο, το μεταμόρφωσαν και διαφύλαξαν ιστορικά κειμήλια» τόνισε.

Η κράτηση του μοναχού Εφραίμ είναι εκτός των προϋποθέσεων του νόμου δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο ποινικολόγος Περικλής Σταυριανάκης

"Δεν έχει αποδειχθεί, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, σκάνδαλο στην υπόθεση Βατοπεδίου" δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής, Ιωάννης Κονιδάρης. Χαρακτήρισε τη σύλληψη Εφραίμ επικοινωνιακό τρικ γιατί - όπως ανέφερε - ίσως έρχονται πολύ χειρότερα μέτρα για τους πολίτες. 
 
Το σκεπτικό της απόφασης για την προφυλάκιση ΕΔΩ
Πηγή: skai.gr