Τoυρκική εμπλοκή στο κάψιμο ελληνικών δασών

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν συμμετοχή στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μεταξύ του 1995 και του 1997, όταν πρωθυπουργός της χώρας ήταν η Τανσού Τσιλέρ, δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ.

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Βirgun, ο Γιλμάζ κάνει λόγο για κονδύλια που δόθηκαν τότε ώστε να προκληθεί αποσταθεροποίηση με πραξικόπημα κατά του προέδρου Αλίγιεφ του Αζερμπαϊτζάν και πυρκαγιές σε ελληνικά δάση.

Όπως ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, αν και όλοι οι Τούρκοι πρωθυπουργοί ενημέρωναν τον διάδοχο τους σχετικά με το πού και πώς διατέθηκαν τα μυστικά κονδύλια του κράτους, «μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για τη διάθεση των μυστικών κονδυλίων την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός».

Οι φήμες για συμμετοχή τούρκων πρακτόρων σε δολιοφθορές στην Ελλάδα την περίοδο διακυβέρνησης της Τσιλέρ δεν είναι καινούργιες. Ο γνωστός τούρκος δημοσιογράφος Εμίλ Τσολασάν αναφέρει σε βιβλίο του ότι μυστικός πράκτορας τού είχε εκμυστηρευτεί ότι ο ίδιος είχε μεταβεί σε «γειτονική χώρα» και είχε τοποθετήσει βόμβες σε τουριστικά θέρετρα, ενώ την ίδια εποχή ξέσπασαν στην Ελλάδα πολλές πυρκαγιές.

Γ. Καρατζαφέρης: Να χαίρονται τους φίλους και τους κουμπάρους τους.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Tούρκου πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ για τη δράση τούρκων πρακτόρων – εμπρηστών στην Ελλάδα, κατά την περίοδο 1995-1997, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Όταν ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τότε Βουλευτής της ΝΔ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, είχε τολμήσει και είχε αναφερθεί στη δράση τούρκων πρακτόρων – εμπρηστών, το πολιτικό κατεστημένο είχε αντιδράσει με τα συνήθη αντανακλαστικά, περί ακροτήτων και συναφών… αηδιών. Τώρα, από τα χείλη ενός πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας ομολογείται το έγκλημα.
Να χαίρονται τους φίλους και τους κουμπάρους τους.

Πηγή: skai.gr