«Αγριεύει» ο καιρός από την Κυριακή το βράδυ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει από το βράδυ της Κυριακής ο καιρός.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σήμερα Κυριακή 18-12-2011 προβλέπονται κατά τις νυχτερινές ώρες πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Τη Δευτέρα 19-12-2011 στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα Ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της δυτικής και βόρειας χώρας.

Την Τρίτη 20-12-2011 οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη δυτική Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στα Δωδεκάνησα.

Την Τετάρτη 21-12-2011 μετά από μια πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα δυτικά αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, για την οποία η ΕΜΥ θα ενημερώνει με νεώτερα τακτικά η έκτακτα δελτία καιρού.

Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τη νύχτα της Κυριακής 18-12-2011 και κατά περιόδους τη Δευτέρα 19-12-2011.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

• Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.

• Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

• Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Πηγή: skai.gr