Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι Πρυτάνεις

Την απόφασή της να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νόμου που προβλέπει τις διαδικασίες εκλογής Συμβουλίου Διοίκησης στα Πανεπιστήμια οριστικοποίησε η έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων, που πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο.

Σε ανακοίνωση της η Σύνοδος τονίζει ότι οι απειλές του υπουργείου για περικοπή της χρηματοδότησης από τον τακτικό προϋπολογισμό αποκαλύπτουν τη στρατηγική συρρίκνωσης του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστήμιου.

Νωρίτερα, για καθεστώς διαρχίας και αμφισβήτησης των νόμιμα εκλεγμένων πρυτανικών αρχών από τις διορισμένες οργανωτικές επιτροπές είχε κάνει λόγο ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Γιάννης Μυλόπουλος, με αφορμή τον διορισμό των νέων συμβουλίων διοίκησης μέχρι τις 15 Ιανουαρίου όπως προβλέπει ο νέος νόμος πλαίσιο.

Μιλώντας στην έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων στο Λαύριο, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Θεοδόσης Πελεγρίνης έκανε λόγο για δυσεφάρμοστο νόμο.

Τα αντικειμενικά ζητήματα εφαρμογής του νόμου ήδη ανακύπτουν καθημερινά δήλωσε ο προεδρεύων της Συνόδου Κωνσταντίνος Ρέμελης.
Πηγή: skai.gr