Κλείσιμο

Με μείωση 20% το βρεφικό γάλα στα σούπερ μάρκετ

Μειωμένο κατά 20% από όλα τα σημεία λιανικής πώλησης τροφίμων, και όχι μόνο στα φαρμακεία, θα πωλείται από τις αρχές του ερχόμενους έτους το βρεφικό γάλα, πρώτης ηλικίας, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη οι συναρμόδιοι υπουργοί Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Το υπουργείο Ανάπτυξης ήρθε σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ και τις προμηθεύτριες εταιρείες για την πώληση των συγκεκριμένων προϊόντων σε τιμή κάτω του 20% από την σημερινή.

Σύμφωνα με έρευνα, οι τιμές του γάλακτος πρώτης βρεφικής ηλικίας στη χώρα μας είναι ακόμη και κατά 130% πιο ακριβές από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές.

Οι φαρμακοποιοί αντέδρασαν έντονα στην απόφαση αυτή. «Είναι προφανές ότι οι δύο υπουργοί αισθάνθηκαν την ανάγκη να προσφέρουν χριστουγεννιάτικο δωράκι στην "αναξιοπαθούσα τάξη των ιδιοκτητών σουπερ μάρκετ"», ανέφεραν οι φαρμακοποιοί, και κατηγορούν τους δύο υπουργούς ότι αγνόησαν και περιφρόνησαν σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς και του Ε.Ο.Φ, που είχε διατυπώσει προσφάτως και χωρίς επιφυλάξεις την άποψη του ότι «η απόφαση περί διάθεσης των παρασκευασμάτων για βρέφη από τα φαρμακεία πρέπει να παραμείνει ως έχει».
Πηγή: skai.gr