Κλείσιμο

«H Αθήνα γιορτάΖΕΙ» τα Χριστούγεννα

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, παρουσίασε την Τρίτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Με σύνθημα «H Αθήνα γιορτάΖΕΙ», η πρωτεύουσα υποδέχεται το πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προτάσσοντας τη συμμετοχή, την αλληλεγγύη και την αισιοδοξία, με εκδηλώσεις και δρώμενα σε τρεις κεντρικές πλατείες (Συντάγματος, Κλαυθμώνος, Κοτζιά), 17 γειτονιές και 11 πολιτιστικά κέντρα, με δέκα θεματικά φεστιβάλ στα οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 700 καλλιτέχνες για 30 μέρες και νύχτες.

Το κόστος των εκδηλώσεων θα ανέλθει στα 200.000 ευρώ που αντιστοιχεί στο 1/10 του κόστους των εκδηλώσεων της προηγούμενης χρονιάς.

«Οι φετινές εκδηλώσεις βασίζονται στο τρίπτυχο: ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ- Κινητοποιούμε όλο το ανθρώπινο κεφάλαιο της Αθήνας- Ενεργοποιούμε όλες τις καλλιτεχνικές δυνάμεις της πρωτεύουσας- Επιστρατεύουμε όλες τις δυνάμεις του Δήμου, χωρίς εταιρίες, συμβούλους και τις υπέρογκες δαπάνες του παρελθόντος- Ξαναζωντανεύουμε το κέντρο, το Σύνταγμα, την πλατεία Κλαυθμώνος και την πλατεία Κοτζιά.- Και κυρίως βάζουμε σε πρώτο πλάνο τα παιδιά» τόνισε ο κ. Καμίνης και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά.

Σημείωσε ακόμα ότι όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν έναντι ενός συμβολικού τιμήματος, ενώ φωτίζονται και παίρνουν ζωή οι κλειστές βιτρίνες του κέντρου και σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου θα βραβευθούν οι τρεις καλύτερες από αυτές.

Επίσης φέτος δε θα στολιστεί ένα, αλλά όλα τα δέντρα της πλατείας Συντάγματος. Στους στολισμούς θα συμμετάσχουν και τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης, που θα φτιάξουν στολίδια με ανακυκλώσιμα υλικά.
Πηγή: skai.gr