Εξαρθρώθηκε σπείρα με 66 μέλη μετά από ταυτόχρονη επιχείρηση

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα, μετά από 2μηνη συστηματική έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, η οποία, κατά το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο, είχε διαπράξει σωρεία κλοπών και ληστειών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εντός και εκτός Σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ), καθώς και κλοπές αντικειμένων από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν  σε διάφορα σημεία του κέντρου των Αθηνών, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξήντα έξι (66) μέλη του κυκλώματος εκ των οποίων οι πενήντα οκτώ  είναι αλλοδαποί και οκτώ Ελληνες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η σπείρα, κατά το τελευταίο εξάμηνο, έχει διαπράξει εκατό μία (101) κλοπές πορτοφολιών και άλλων αντικειμένων, καθώς και δεκαοχτώ (18) ληστείες σε ανυποψίαστους πολίτες μέσα και έξω από Σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ). Επίσης, όπως προέκυψε, είχε διαπράξει και είκοσι οχτώ (28) κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές του κέντρου των Αθηνών.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε δώδεκα (12) διαμερίσματα στο κέντρο των Αθηνών, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, βρέθηκε μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών και άλλων αντικειμένων, διάφορα ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 53,8 γραμμαρίων, μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, καθώς και το χρηματικό ποσό των 5.275 ευρώ.

Οι εξήντα έξι (66) συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: Δημήτρης Καραστεφανής