Νέο απαγορευτικό απόπλου

Απαγορεύεται ο απόπλους για τον Αργοσαρωνικό, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα και Ανατολικό Αιγαίο από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου-Καβάλας, Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης και Βόλου-Σποράδων.

Στα πελάγη πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που κατά τόπους φθάνουν τα 9 με 10 μποφόρ.

Η Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία προβλέπει ότι οι ισχυροί άνεμοι θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα για αυτό καλό είναι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν πριν αναχωρήσουν, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, ή τα τουριστικά πρακτορεία.

Στο μεταξύ, νεφώσεις αναμένονται τη Δευτέρα στην Αττική και ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Λίγα χιονιά θα πέσουν στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 έως 8 μποφόρ και στα ανατολικά έως 10. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη όπου η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς.

Βροχές αναμένονται στα ανατολικά, κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι έως 10 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο. Σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, κατά τόπους στα βόρεια ισχυρός.
Πηγή: skai.gr