Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Χαμηλές θερμοκρασίες και δυνατοί άνεμοι

Δεμένα είναι από το μεσημέρι του Σαββάτου τα πλοία με προορισμό τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη, εντάσεως μέχρι και 9 μποφόρ.

Σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ωστόσο κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων και των δελφινιών για τον Αργοσαρωνικό.

Δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου - Καβάλας.

Στο μεταξύ, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει ενίσχυση των ανέμων από την Κυριακή. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Στο μεταξύ, έντονη χιονόπτωση άρχισε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής στο Πήλιο. Στην περιοχή βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα, προκειμένου να διευκολύνουν τις μετακινήσεις. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, εκτός από ορισμένα σημεία όπου σύμφωνα με την τροχαία Βόλου, χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χαμηλές θερμοκρασίες και δυνατοί άνεμοι, με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά των Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο, ενώ παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και την Κυριακή.

Το Σάββατο οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Δυτική Μακεδονία, όπου ο υδράργυρος δεν ξεπερνά τους 7 βαθμούς, ενώ θυελλώδεις είναι οι άνεμοι στα πελάγη που φθάνουν τα 9 μποφόρ, με αποτέλεσμα να έχει τεθεί απαγορευτικό απόπλου σε πολλά λιμάνια.

Οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν την Κυριακή, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και καταιγίδες στα νοτιοανατολικά, κατά τόπους ισχυρές, ενώ σε εξίσου χαμηλά επίπεδα θα κυμανθούν οι θερμοκρασίες.
Πηγή: skai.gr