Τρία πλοία κατέπλευσαν στον Πειραιά παρά την απεργία της ΠΝΟ

Τρία πλοία, προερχόμενα από την Κρήτη, κατέπλευσαν χθες στο λιμάνι του Πειραιά, παρά τη συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ που λήγει το πρωί της Τρίτης (06.00). Πρόκειται για το «Κνωσσός Παλλάς», το «Κρήτη 1» και το «Σουπερφάστ 12». Σύμφωνα με πληροφορίες, για σήμερα Δευτέρα δεν έχουν ανακοινωθεί δρομολόγια από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες από και προς τον Πειραιά.

«Οι αγρότες θα έπρεπε να τα βάλουν με την κυβέρνηση και όχι με τους ναυτικούς. Για εμάς η απεργία υπάρχει, οι ναυτικοί απεργούν, αλλά φαίνεται ότι αυτοί στην Κρήτη εκβιάστηκαν», σχολίασε ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, σχολιάζοντας την αναχώρηση των πλοίων.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), σχολιάζοντας τη συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η ασθενής οικονομική κατάσταση των εταιρειών πλοιοκτησίας του επιβατηγού μας στόλου επιδεινώνεται καθημερινά από την έλλειψη ρευστότητας, ενώ επιβαρύνεται σημαντικά η οικονομική υπόσταση των εταιρειών από τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου. Δυστυχώς έρχεται η χρονική στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες πλοιοκτησίας θα δηλώσουν αδυναμία επιβίωσης».
Πηγή: skai.gr