Ξεμένουν τα νησιά από τρόφιμα - βενζίνη

Οι πρώτες ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα έχουν αρχίσει να παρατηρούνται σε πολλά νησιά, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών μέχρι τις 6 το πρωί της Τρίτης. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι αν η απεργία συνεχιστεί και μετά την Τρίτη τότε τα προβλήματα θα γιγαντωθούν.

Δεμένο στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης παραμένει το πλοίο «Κνωσός Παλλάς», στο οποίο έχουν φορτωθεί περίπου 40 νταλίκες με ευπαθή προϊόντα. Σύμφωνα με το κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το πλοίο δεν μπορεί να αποπλεύσει από Ηράκλειο για Πειραιά, καθώς δεν υπάρχει χώρος στο λιμάνι να δέσει όπου βρίσκονται ακινητοποιημένα δεκάδες πλοία.

Η ΠΝΟ ζητεί από την κυβέρνηση τη διατήρηση του ΝΑΤ με συνέχιση της χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό, καθώς και διατήρηση των εφάπαξ παροχών, όπως αυτά χορηγούνται σήμερα. Συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι ουσιαστικά με το άρθρο 27 διαλύεται το ΝΑΤ από 01/01/2013 και μπαίνει υπό την ομπρέλα του ΙΚΑ.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας κάνει λόγο για σημαντική επιβάρυνση των ακτοπλοϊκών εταιρειών, σημειώνοντας ότι έρχεται η χρονική στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες θα δηλώσουν αδυναμία επιβίωσης.
Πηγή: skai.gr