Κλείσιμο

Ποιοι απεργούν αυτή την εβδομάδα

Σε ασφυκτικό απεργιακό κλοιό μπαίνει η χώρα αυτή τη βδομάδα, καθώς παραλύει ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας, ως αντίδραση στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο και τις νέες φορολογικές κλίμακες.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δικαστές, όπως αποφασίστηκε μετά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι από τη Δευτέρα έως και την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης, τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους καθημερινά, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 15.00. Από τις 7 Νοεμβρίου σύμφωνα με απόφαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δεν θα εκδίδουν αποφάσεις, εκτός από τις επείγουσες.

Απέχουν από τα καθήκοντα έως τις 27 Οκτωβρίου οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Οι γιατροί του ΙΚΑ έχουν εξαγγείλει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή. Τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.

Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

Δυσλειτουργία στην αγορά καυσίμων, λόγω της 48ωρης απεργίας που άρχισαν από τη Δευτέρα οι τελωνειακοί.
 

Το βιολογικό καθαρισμό της ΕΥΔΑΠ στην Μεταμόρφωση έχουν καταλάβει εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ. Διαμαρτύρονται για το ενιαίο μισθολόγιο.

Από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη απεργούν οι εφοριακοί και οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ- ΟΤΑ, έως την Τετάρτη οι δικηγόροι.

Η ΠΝΟ απεργεί Δευτέρα και Τρίτη. Τα δρομολόγια Πέραμα – Παλούκια διεξάγονται κάθε δύο ώρες. Τα χειρόφρενο τραβούν την Τετάρτη τα φορτηγά και τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.
 
Απεργούν από την Τρίτη και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ.

Οι εργαζόμενοι επαγγελματίες στις λαϊκές αγορές απεργούν την Τετάρτη. Θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας με σημείο συνάντησης την Πλατεία Κάνιγγος στις 10.00 π.μ.

Χωρίς ταξί η πρωτεύουσα την Τετάρτη και την Πέμπτη. 

Την Τετάρτη απεργούν οι καθηγητές ΤΕΙ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ απέχουν από την εργασία τους και τη Δευτέρα, την Τρίτη απεργούν οι λοιποί δημοσιογράφοι.

Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη δεν θα κυκλοφορούν τρένα και προαστιακός, Τετάρτη και Πέμπτη απεργούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Αναμένονται αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Τριήμερη απεργία θα πραγματοποιήσει από Δευτέρα και το Σωματείο Μηχανικών (ΠΕΜΕΝ).

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα στις 16.00 στο Καλλιμάρμαρο οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και οι λιμενικοί.

Στις 19 του μηνός θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως, ενώ στις 20 του μηνός η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο Σύνταγμα. Στην κινητοποίηση θα μετάσχει και η ΟΜΕ-ΟΤΕ, ενώ κλειστά θα είναι με απόφαση της ΕΣΕΕ τα εμπορικά καταστήματα.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Κλειστό θα παραμείνει όλη την ερχόμενη εβδομάδα το ΤΕΙ Αθήνας, καθώς δεν έχει εγκριθεί ακόμα ο απαραίτητος αριθμός έκτακτου επιστημονικού προσωπικού ώστε να λειτουργήσει στοιχειωδώς το ίδρυμα.

Να οριστεί η εβδομάδα 17 ως 21 Οκτώβρη του 2011 ως εβδομάδα δράσης και απεργιακών κινητοποιήσεων, αποφάσισε σήμερα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και να τοποθετηθούν μαύρες σημαίες και πανό σε όλα τα σχολεία.
Πηγή: skai.gr