Επεισόδια από την ΠΟΕ-ΟΤΑ σε συνεδρίαση της ΚΕΔΕ

Ένταση επικράτησε στο κτήριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, όταν περίπου 150 εργαζόμενοι - μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ εισέβαλαν στο χώρο όπου πραγματοποιούνται οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου προεδρείου.

Στο χώρο πραγματοποιούνταν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου προεδρείου της ΚΕΔΕ, αλλά οι εργαζόμενοι εισέβαλαν, φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου, αποδοκίμασαν τους δημάρχους και εκσφενδόνισαν αντικείμενα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

«Κόκκινο πανί» για τους συνδικαλιστές αποτέλεσε ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος προπηλακίστηκε επειδή ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα για να ανοίξει η χωματερή της Φυλής για να αντιμετωπιστεί η αποπνικτική κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Αθήνας από τη μη αποκομιδή απορριμμάτων.

Έξω από το κτήριο της ΚΕΔΕ βρίσκονται εκατοντάδες εργαζόμενοι οι οποίοι περιφρουρούν το χώρο.
 
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προειδοποίησε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση υγειονομικής διάταξης, κάτι που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να αρχίσουν την αποκομιδή των απορριμμάτων μπροστά στον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Μιλώντας στο Mega ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρης Κουκουλόπουλος, διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ώρες θα αρχίσει η αποκομιδή των απορριμμάτων. Ο υφυπουργός Εσωτερικών δεν έδωσε επιπλέον στοιχεία, όμως είπε ότι δεν θα προχωρήσει σε επιστράτευση, καθώς δεν πρόκειται για απεργούς, αλλά για καταληψίες.

Πηγή: skai.gr