ΠΟΕ-ΟΤΑ: Δεν εργάζονται αλλά πληρώνονται

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία από τους όγκους σκουπιδιών στο λεκανοπέδιο, καθώς ομάδα συνδικαλιστών κρατά κλειστό το ΧΥΤΑ Φυλής, με αποτέλεσμα να μην γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Με το πρόσχημα μάλιστα, της συμβολικής κατάληψης της εισόδου του ΧΥΤΑ Φυλής από τη συγκεκριμένη ομάδα συνδικαλιστών, οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά, ενώ περισσότεροι από 6.000 τόνοι σκουπιδιών έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται μόνο σε σχολεία και νοσοκομεία, με αποτέλεσμα οι γειτονιές της Αθήνας να θυμίζουν μικρές χωματερές.

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τον αγώνας μας, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για λευκή απεργία από την επόμενη εβδομάδα.

Πρόσθεσε ότι επελέγη η μορφή της κατάληψης και όχι της απεργίας, γιατί οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση έχουν κάνει ήδη πολλές απεργίες (40 ημέρες μέσα στο χρόνο) και ως εκ τούτου δεν έχουν τη δυνατότητα για περαιτέρω οικονομική απώλεια. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για λευκή απεργία από την επόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας στην Πρώτη Γραμμή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Θωμάς Καραγιαννάκης, Ταμίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ υπογράμμισε ότι σκοπός τους δεν είναι να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες, αλλά να καταλάβει η κυβέρνηση ότι πρέπει να κάνει όσα υποσχέθηκε.

Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι όταν οι υπάλληλοι προχωρούν σε κατάληψη, πληρώνονται, κάτι που δε συμβαίνει όταν προχωρούν σε απεργία. «Και η κατάληψη είναι μέθοδος κινητοποίησης» επεσήμανε.

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕ - ΟΤΑ κάνει λόγο για ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων.

Έκκληση προς τον Πρόεδρο της ΠΟΕ - ΟΤΑ να επιλέξει άλλες μορφές κινητοποίησης, απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Είπε ακόμα, πως έδωσε εντολή να γίνει γενική απολύμανση σε όλη την Αττική.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Ελένη Ραΐκου προχώρησε σε νέα εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα των σκουπιδιών, αυτή τη φορά για τη μη αποκομιδή τους από τους δρόμους του λεκανοπέδιου. Η κύρια Ραΐκου έδωσε εντολή να εφαρμόζεται το αυτόφωρο όταν διαπιστώνονται αυτεπάγγελτα εγκλήματα.

Την περασμένη εβδομάδα η κα. Ραΐκου είχε παρέμβει για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής.

«Η κυβερνητική πολιτική σκοτώνει το λαό. Ως έλληνας πολίτης, θέλω η κυβέρνηση να με προστατεύει», δήλωσε μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο ΓΓ της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.
Πηγή: skai.gr