Συνεχίζεται ο απεργιακός «πυρετός»

Συνεχίζεται το μπαράζ κινητοποιήσεων και καταλήψεων από εργαζόμενους που αντιδρούν στα κυβερνητικά μέτρα.

Σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δε θα λειτουργήσουν δηλαδή Μετρό, ΗΣΑΠ, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ. Θα λειτουργήσουν ο προαστιακός και τα ταξί. Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά.

Στην ΕΥΑΘ, στη Θεσσαλονίκη, εργαζόμενοι έχτισαν την είσοδο του κτηρίου, ενώ σε καταλήψεις έχουν προχωρήσει εργαζόμενοι σε κτήρια των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κλειστά θα μείνουν μέχρι την Πέμπτη τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου.

Απεργούν σήμερα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών. Ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και το 60%.

Τρίωρες στάσεις εργασίας στην λήξη και την έναρξη της βάρδιας έχει εξαγγείλει η ΟΛΜΕ, ενώ δίωρη στάση κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώνεται στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Υπενθυμίζεται ότι την παράταση των κινητοποιήσεων για ακόμα μια εβδομάδα, έως τις 19 Οκτωβρίου, αποφάσισε η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Πενθήμερη αποχή πραγματοποιούν από την Πέμπτη οι δικηγόροι. Διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου που ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης με το οποίο αφαιρούνται σειρά υποθέσεων από τα δικαστήρια

Σε 2ωρη παναττική στάση εργασίας από τις 9 το πρωί θα προχωρήσουν την Πέμπτη οι δικαστικοί υπάλληλοι. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Σε στάση εργασίας 11 πμ-3 μμ προχωρά την Πέμπτη και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.). Θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 11.30 πμ στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία από τη Δευτέρα στις 6 το πρωί έως την Τετάρτη στις 6 το πρωί επίσης, λόγω της απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Οι μηχανοδηγοί και ηλεκτροδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξήγγειλαν τριήμερη απεργία για τις 18,19 και 20 Οκτωβρίου. Χειρόφρενο στις 19 Οκτωβρίου αναμένεται να σηκώσουν τα ταξί και τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης.
Πηγή: skai.gr