«Ιερά πυρά» κατά της κυβέρνησης

Όλο το ανακοινωθέν της Ιεραρχίας ΕΔΩ

«Ιερά πυρά» κατά της κυβέρνησης. Με ασυνήθιστα υψηλούς τόνους, η Ιεραρχία εξαπολύει σφοδρή κριτική κατά της κυβερνητικής πολιτικής, κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για εφιαλτική κατάσταση, ενώ προτρέπει τους κυβερνώντες "να αναζητήσουν τους φοροφυγάδες και να ελέγξουν το κεφάλαιο". 

«Φθάνουν πια οι επιβαρύνσεις στους αδελφούς μας που έχουν χαμηλό εισόδημα και χαμηλή σύνταξη. Φθάνουν πια οι φόροι και οι περικοπές των χαμηλών εισοδημάτων. Φθάνουν πια οι στρατιές των ανέργων. Αναζητήστε τους φοροδιαφυγάδες και ελέγξτε το κεφάλαιο» διαμηνύει σε ανακοινωθέν της η Ιερά Σύνοδος απευθυνόμενη στην κυβέρνηση.

Η Ιερά Σύνοδος κάνει δε, λόγο για σκληρή δοκιμασία, ζοφερό μέλλον της πατρίδας, εφιαλτική κατάσταση και αφαίρεση ατομικών δικαιωμάτων.

«Έτσι και τώρα η Εκκλησία μας συμπαρίσταται και θα συνεχίση να βοηθή όσον δύναται, με τα μέσα που διαθέτει, όσους πλήττονται καίρια από την λαίλαπα της οικονομικής κρίσεως. Και βεβαίως τα εκκλησιαστικά ιδρύματα, τα εξατομικευμένα βοηθήματα, τα εξειδικευμένα κέντρα προνοίας και τα συσσίτια με τις χιλιάδες μερίδες φαγητού στους απόρους, χωρίς φυλετικές η θρησκευτικές διακρίσεις, συνεχίζονται (...) Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες των σκοπιμοτήτων» προσθέτει μεταξύ άλλων η Ιεραρχία.
Πηγή: skai.gr